Wkwietniu odbył się etap centralny XI Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej. Mistrzem Wiedzy Hotelarskiej 2019 został Krzysztof Studziński, a I Wicemistrzem Paulina Kubala, obydwoje z Zespołu Szkół Hotelarsko-Gastronomicznych w Gdyni. Ich trenerem i opiekunem była wicedyrektor szkoły Katarzyna Thiel-Winkler.
XI Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej przebiegała pod hasłem „Hotelarstwo XXI wieku w promowaniu nowej filozofii wellness, spa i usług żywieniowych”. Finał objęty został honorowym patronatem Ministerstwa Edukacji Narodowej oraz Ministerstwa Sportu i Turystyki. W etapie okręgowym OWH, który odbył się równolegle w dziewięciu okręgach, wzięło udział 354 uczniów z całej Polski. Do etapu centralnego zakwalifikowało się 30 uczniów z najwyższymi wynikami. Od 8 do 11 kwietnia w Zespole Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. E. Gierczak w Kołobrzegu odbył się etap centralny XI Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.
Pierwsza część zmagań polegała na rozwiązaniu testu teoretycznego (60 pytań z wiedzy hotelarskiej), a druga sprawdzała umiejętności praktyczne uczestników w zakresie obsługi zagranicznego gościa w recepcji hotelowej oraz obsługi konsumenta w restauracji. Po teście teoretycznym jury wyłoniło finałową piętnastkę, która przystąpiła do zadań praktycznych. Poza nagrodami rzeczowymi i tytułami Mistrzów Wiedzy Hotelarskiej Krzysztof Studziński i Paulina Kubala otrzymali indeksy Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy.
XI Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej przebiegała pod hasłem „Hotelarstwo XXI wieku w promowaniu nowej filozofii wellness, spa i usług żywieniowych”. Finał objęty został honorowym patronatem Ministerstwa Edukacji Narodowej oraz Ministerstwa Sportu i Turystyki. W etapie okręgowym OWH, który odbył się równolegle w dziewięciu okręgach, wzięło udział 354 uczniów z całej Polski. Do etapu centralnego zakwalifikowało się 30 uczniów z najwyższymi wynikami. Od 8 do 11 kwietnia w Zespole Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich im. E. Gierczak w Kołobrzegu odbył się etap centralny XI Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej.
Pierwsza część zmagań polegała na rozwiązaniu testu teoretycznego (60 pytań z wiedzy hotelarskiej), a druga sprawdzała umiejętności praktyczne uczestników w zakresie obsługi zagranicznego gościa w recepcji hotelowej oraz obsługi konsumenta w restauracji. Po teście teoretycznym jury wyłoniło finałową piętnastkę, która przystąpiła do zadań praktycznych. Poza nagrodami rzeczowymi i tytułami Mistrzów Wiedzy Hotelarskiej Krzysztof Studziński i Paulina Kubala otrzymali indeksy Wyższej Szkoły Gospodarki w Bydgoszczy.
Dodaj komentarz