Rozbudowywany do 120 pokoi hotel Rialto w Warszawie będzie działał pod luksusową marką Nobu Hotel, stworzoną m.in. przez Roberta De Niro. Obecnie skupia ona 17 obiektów. Warszawski hotel będzie też zarządzany przez Nobu Hospitality. Otwarcie nastąpić ma na początku 2020 r. Koszt inwestycji szacowany jest na 100 mln zł.
Historia marki Nobu zaczęła się pod koniec lat 80. w Los Angeles, kiedy Robert De Niro wszedł do restauracji należącej do szefa kuchni Nobu Matsuhisy. Kilka lat później,wraz z producentem filmowym Meirem Teperem, otworzyli swoją pierwszą restaurację Nobu na Manhattanie. Lokale oferują dania kuchni japońskiej w nowym wydaniu. Obecnie działa blisko 40 restauracji Nobu na pięciu kontynentach. Pierwszy butikowy Nobu Hotel otwarty został w 2013 r. w Caesars Palace w Las Vegas, kolejne powstały m.in. w Manili, Miami Beach, Malibu, na Ibizie, w Londynie, Palo Alto i Marbelli. Planowane są m.in. w Barcelonie, Rijadzie, São Paulo, Tel Awiwie.
Hotel Rialto z 44 pokojami otwarty w 2003 r. w zabytkowej kamienicy rozbudowywany jest obecnie o nowe skrzydło z 80 pokojami, utrzymane w zupełnie odmiennym od niego, nowoczesnym stylu z przeszkloną elewacją. Jego właścicielem jest firma Tacit Investment. – Nobu to światowa marka, która sławę zyskała dzięki pasji swoich założycieli, wyjątkowej obsłudze i doskonałej kuchni. W połączeniu z polską otwartością i energią, stworzymy ekscytujące i niezwykłe miejsce. Szczególnie cieszy nas, że naszym klientom będziemy mogli zaoferować najsłynniejsze dania mistrza Nobu Matsuhisy, serwowane w restauracjach Nobu na całym świecie i od lat będące synonimem najlepszej jakości kuchni azjatyckiej – mówi Karolina Kaim, prezes Tacit Investment. Nowa część hotelu zaprojektowana została przez polską pracownię Medusa Group, która teraz wraz z kalifornijskim studiem PCH tworzy projekt wnętrz hotelu.
Historia marki Nobu zaczęła się pod koniec lat 80. w Los Angeles, kiedy Robert De Niro wszedł do restauracji należącej do szefa kuchni Nobu Matsuhisy. Kilka lat później,wraz z producentem filmowym Meirem Teperem, otworzyli swoją pierwszą restaurację Nobu na Manhattanie. Lokale oferują dania kuchni japońskiej w nowym wydaniu. Obecnie działa blisko 40 restauracji Nobu na pięciu kontynentach. Pierwszy butikowy Nobu Hotel otwarty został w 2013 r. w Caesars Palace w Las Vegas, kolejne powstały m.in. w Manili, Miami Beach, Malibu, na Ibizie, w Londynie, Palo Alto i Marbelli. Planowane są m.in. w Barcelonie, Rijadzie, São Paulo, Tel Awiwie.
Hotel Rialto z 44 pokojami otwarty w 2003 r. w zabytkowej kamienicy rozbudowywany jest obecnie o nowe skrzydło z 80 pokojami, utrzymane w zupełnie odmiennym od niego, nowoczesnym stylu z przeszkloną elewacją. Jego właścicielem jest firma Tacit Investment. – Nobu to światowa marka, która sławę zyskała dzięki pasji swoich założycieli, wyjątkowej obsłudze i doskonałej kuchni. W połączeniu z polską otwartością i energią, stworzymy ekscytujące i niezwykłe miejsce. Szczególnie cieszy nas, że naszym klientom będziemy mogli zaoferować najsłynniejsze dania mistrza Nobu Matsuhisy, serwowane w restauracjach Nobu na całym świecie i od lat będące synonimem najlepszej jakości kuchni azjatyckiej – mówi Karolina Kaim, prezes Tacit Investment. Nowa część hotelu zaprojektowana została przez polską pracownię Medusa Group, która teraz wraz z kalifornijskim studiem PCH tworzy projekt wnętrz hotelu.
Dodaj komentarz