Ziemowit Majewski, ostatnio zarządzający kompleksem hotelowym DoubleTree by Hilton i Hampton by Hilton Kraków, z początkiem sierpnia obejmie stanowisko dyrektora generalnego powstającego w Sopocie hotelu Radisson Blu, którego otwarcie planowane jest w przyszłym roku - ustalił "Hotelarz".
Ziemowit Majewski posiada ponad 20-letnie doświadczenie w hotelarstwie i gastronomii. Przez ostatnie dwa lata kierował krakowskim 393-pokojowym kommplesem Hiltona, a wcześniej cztery lata pracował jako członek zarządu i dyrektor generalny kompleksu hotelowo-usługowo-handlowego City Park Poznań, składającego się z 5-gwiazdkowego hotelu z 88 pokojami, 143 apartamentów mieszkalnych, galerii handlowej, biur i restauracji.
W latach 2007-12 pracował w dziale F&B warszawskiego hotelu InterContinental, gdzie jako jego manager stworzył projekt oraz przeprowadził otwarcie nowej restauracji Platter by Karol Okrasa. Wcześniej zarządzał siecią restauracji Kredens w Warszawie i był dyrektorem gastronomii restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Jest absolwentem Wydziału Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego i Nauk Politycznych na Uniwersytecie im. Kardynała Wyszyńskiego w Warszawie.
Sopocki Radisson Blu z 230 pokojami powstaje naprzeciwko hotelu Marriott Resort Sopot. Inwestorem obiektu jest trójmiejski deweloper Grupa Inwestycyjna Hossa. Hotel zaoferuje ponad 900 mkw. powierzchni konferencyjnej, 900 mkw. powierzchni SPA i wellness z basenem, całodobową restaurację, lobby bar i parking. Projekt architektoniczny został przygotowany przez pracownię BK Architekci. Do Grupy Inwestycyjnej Hossa należy m.in. 100-pokojowy Smart Hotel Garnizon w Gdańsku Wrzeszczu i 27-pokojowy Longstay Aparthotel w Gdyni. Inwestora w procesie przygotowania projektu i pozyskania marki Radisson Blu wspierała spółka Hotel Professionals Aleksa Kloszewskiego.
Thanks! And thanks for sharing your great posts every week!online pharmacy canada
coś chyba nie pykło. szkoda łez wylanych przez pracowników, którzy się zwolnili z powodu tego „pana”.