Od 17 do 18 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się trzecia edycja targów branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej Mazury HoReCa. Mazury HoReCa to targi skierowane do właścicieli i managerów hoteli, restauracji, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni. Targi mają formułę B2B, a ich wyróżnikiem są krótkie spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi (Hosted Buyers). Do programu Hosted Buyers są zaproszeni restauratorzy, szefowie kuchni, hotelarze, właściciele piekarni i cukierni z całej Polski. Taka formuła umożliwia bardziej precyzyjne dotarcie z ofertą do zainteresowanych odbiorców i nawiązanie nowych kontaktów. W Strefie Regionów pojawią się przedstawiciele różnych regionów Polski z najlepszymi lokalnymi produktami. Swoim patronatem objął ją marszałek województwa warmińsko-mazurskiego. Mocnym punktem wydarzenia Mazury HoReCa są też prestiżowe konkursy kulinarne Master Challenge by Schöller, Gęsina w Restauracji oraz Drób na Polskim Stole, w których biorą udział zarówno profesjonaliści, jak i uczniowie szkół gastronomicznych. Targi i konkursy poprowadzi Karol Okrasa. •
Dodaj komentarz