Po czternastu latach pracy w hotelu Żubrówka na emeryturę odchodzi Edward Puchalski, współtwórca sukcesu Regionalnej Restauracji Żubrówka. Specjalnością Puchalskiego była kuchnia polska, a w szczególności dziczyzna oraz uwielbiane przez gości dania regionalne. Przez lata pracował na renomę swojej restauracji, przyczyniając się do jej sukcesu. Edwarda Puchalskiego doceniano za nietuzinkowe podejście do kulinarnej spuścizny regionu, wydobywanie esencji smaków z tradycyjnych produktów. Szef kuchni Łukasz Rakowski podjął wyzwanie i poza pracą w Regionalnej Restauracji Żubrówka będzie w dalszym ciągu realizował swoje cele w Restaurant & Bar Cristal w Białymstoku. Duży nacisk kładzie na Slow Food, którego rekomendację zdobył dla swojej restauracji. Dzięki niemu została ona również wpisana do słynnego Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska. Świetnie radzi sobie także w tradycyjnych daniach kuchni polskiej i myśliwskiej. Już od połowy lutego goście Regionalnej Restauracji Żubrówka mogą próbować dań z karty wprowadzonej przez tego uzdolnionego, młodego kucharza.
Zmiana pokoleniowa w kuchni hotelu Żubrówka w Białowieży
Edwarda Puchalskiego, dotychczasowego szefa kuchni hotel Żubrówka z Białowieży zastąpi Łukasz Rakowski, obecny szef kuchni Restaurant & Bar Cristal, znajdującej się w hotelu Best Western Cristal w Białymstoku.
Dodaj komentarz