Daniel Dzierba objął stanowisko managera operacyjnego (druga osoba w hotelu po dyrektorze generalnym) w 5-gwiazdkowym hotelu DoubleTree by Hilton we Wrocławiu. Przez ostatnie cztery lata pełnił funkcję dyrektora sprzedaży konferencji i bankietów w Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre. Z branżą hotelową związany jest od 15 lat, z czego 10 przepracował dla sieci Hilton Worldwide. Pracę rozpoczynał w IBB Grand Hotel Lublinianka w Lublinie, skąd po dwóch latach przeniósł się do warszawskiego 5-gwiazdkowego hotelu Le Regina na stanowisko kierownika zakupów, gdzie po raz pierwszy brał udział w pre-openingu. Kolejnym wyzwaniem było otwarcie pierwszego w Polsce hotelu sieci Hilton Worldwide w Warszawie w 2007 r. W Hilton Warsaw Hotel & Convention Centre zajmował stanowiska kierownika działu zakupów, a następnie dyrektora działu konferencji i bankietów, zarządzając największą wówczas w Warszawie salą konferencyjno-balową. Kolejnym krokiem w rozwoju kariery był udział w otwarcie hotelu Hilton Baku w Azerbejdżanie, gdzie na stanowisku dyrektora gastronomii spędził trzy lata i był odpowiedzialny za wyniki sześciu outletów gastronomicznych. W DoubleTree by Hilton Wrocław zastąpił Annę Wierus w związku z jej urlopem macierzyńskim.
Dodaj komentarz