Od listopada szefem kuchni Grupy Leo, w której skład wchodzą: Zamek Kliczków z Folwarkiem Książęcym oraz wrocławskie: Hotel Tumski, Barka Tumska i Karczma Młyńska jest Mariusz Kucharczak. Wcześniej był m.in. szefem kuchni w 5-gwiazdkowym Marine Hotel w Kołobrzegu.
Ostatnio był szefem kuchni w Rosevia Resort & SPAw Jastrzębiej Górze, gdzie trafił po Marine. Poprzednio pełnił funkcję executive chefa w Novotelu Poznań Centrum oraz w poznańskim Garden Boutique Hotel. Posiada 18-letnie doświadczenie zawodowe. Odbywał staże w warszawskich restauracjach nagrodzonych gwiazką Michelin: Atelier Amaro i Senses oraz w restauracji Aruana w hotelu Narvil. Zdobył m.in. tytuł Szefa Kuchni Tradycyjnej i jedną czapkę od przewodnika Gaullt & Millau, wyróżnienie w konkursie na Wielkopolskiego Kucharza Roku oraz podium w konkursie Wine & Food Noble Night za przystawkę i danie główne.
Dodaj komentarz