Na wiejską nutę

Chaty grillowe, góralskie, chłopskie, patia i ogródki są coraz bardziej popularne w hotelach we wszystkich regionach kraju

Niby dlaczego miałyby nie być popularne? Goście przecież sami wiedzą, co dla nich dobre: proste, smaczne jedzenie, ładny widok, słońce i jego zachody. Ludzie lubią przebywać na świeżym powietrzu. Wewnątrz i tak będą musieli siedzieć już od września. Koszty budowy prostej chaty góralskiej są niewygórowane w porównaniu do zysków, jakie może ona przynieść.

Konkretne rozwiązania
Standardowy domek grillowy (poniżej) ma powierzchnię 9,9 mkw. i kubaturę ok. 17 metrów sześciennych. Może w nim jednocześnie przebywać (i grillować) 12 osób. Domek może być postawiony na fundamencie z bloczków betonowych lub na kostce brukowej. Elementy drewniane narażone na działanie czynników atmosferycznych zabezpieczone są bezbarwnym impregnatem – mówi Gerard Majcher z firmy A2 spod Kielc, producent. Na życzenie możemy zrobić domek, który będzie miał wszystkie ściany z oknami – otwieranymi lub nie, możemy go pomalować na dowolny kolor, klient może wybrać sobie kształt i barwę gontu na dach. Cena domku grillowego uzależniona jest od standardu wyposażenia. Najtańsza opcja kosztuje 12 tys. zł. W cenę tą wliczony jest też transport do dowolnego miejsca w Polsce. Na życzenie wykonujemy też domki grillowe, które mają osiem ścian – taki domek ma powierzchnię 17 mkw., może w nim bawić się 20 osób – dodaje Majcher.

Znacznie prostsze wiaty, bez ścian bocznych, można kupić [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *