Wielka kolacja charytatywna w hotelu Mikołajki

Smakuj Życie” to kolacja dobroczynna zorganizowana w hotelu Mikołajki wspierająca akcję „Waleczne serduszko Jasia”. O oprawę kulinarną zadbali najlepsi polscy szefowie kuchni i cukiernicy.

Podczas kolacji zbierano fundusze na pomoc Jasiowi, który jeszcze nie przyszedł na świat, a już wiadomo, że po narodzinach będzie musiał przejść kilka skomplikowanych i kosztownych operacji serca w Klinice Uniwersyteckiej w Niemczech. Hotel Mikołajki wspiera walkę chłopca o zdrowie poprzez organizację charytatywnego wydarzenia. Szefowie kuchni i cukiernicy, którzy przyjęli zaproszenie Tomasza Milewskiego, szefa kuchni hotelu Mikołajki, serwowali dania tworzone pod jednym wspólny mianownikiem – wykonane z ogólnodostępnych produktów jednocześnie miały być wyjątkowe i zachwycać smakiem. – „Smakuj Życie” to wyjątkowa kolacja, bo nie sama uroczystość jest najważniejsza, ale jej cel, czyli pomoc małemu chłopcu, który już wkrótce przyjdzie na świat. Dlatego hotel Mikołajki odwiedzili najlepsi szefowie kuchni i mistrzowie cukiernictwa z całej Polski. Ważną częścią kolacji były licytacje, dzięki którym, choć nie tylko dzięki nim, pomożemy Jasiowi – mówi Tomasz Milewski. Podczas kolacji licytowano m.in. piłki i koszulki z autografami reprezentantów Polski, książki ze specjalną dedykacją od szefów kuchni, voucher na wycieczkę promem Stena Line do Szwecji, vouchery na pobyty lub kolacje w uznanych hotelach czy ręcznie malowane lub wyszywane obrazy. W sumie udało się zebrać 42 tys. zł. W zorganizowanie kolacji oprócz Tomasza Milewskiego zaangażowani byli m.in. szefowie kuchni hoteli Double Tree by Hilton w Warszawie, Zbigniew Łęgowski; Nicolaus w Toruniu, Bartłomiej Witkowski i restauracji Amber Room w Warszawie, Robert Skubisz


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *