Szefem kuchni powstającego naprzeciwko Lotniska Chopina w Warszawie na Okęciu 5-gwiazdkowego hotelu Renaissance sieci Marriott będzie Andrzej Bryk, wieloletni współpracownik tej największej światowej sieci hoteli. Ostatnio był szefem gastronomii w hotelu DoubleTree by Hilton w Tiumeniu w Rosji, do którego trafił z warszawskiego DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Center w Warszawie.
Wcześniej pracował w sieci Marriott, gdy otwierała m.in. hotel w Kazachstanie. Ponad sześć lat był szefem kuchni warszawskiego Marriotta w centrum. – Andrzej Bryk jest jednym z najlepszych szefów kuchni na europejskim rynku. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że udało nam się nawiązać z nim współpracę – mówi Dariusz Oleksiak, dyrektor generalny hotelu Renaissance. Andrzej Bryk zdobywał zawodowe szlify na szkoleniach Marriott Impact, Navigating Through Change, Chef’s Excellence Certification i Total Quality Management w Warszawie, Amsterdamie i Niemczech. Należący do Chopin Airport Development hotel Renaissance Warsaw Airport będzie miał 225 pokoi i 16,5 tys. m kw. powierzchni użytkowej. Kamień węgielny pod budowę hotelu wmurowano w maju 2012 r. Obecnie trwają prace budowlane i wykończeniowe.
Wcześniej pracował w sieci Marriott, gdy otwierała m.in. hotel w Kazachstanie. Ponad sześć lat był szefem kuchni warszawskiego Marriotta w centrum. – Andrzej Bryk jest jednym z najlepszych szefów kuchni na europejskim rynku. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że udało nam się nawiązać z nim współpracę – mówi Dariusz Oleksiak, dyrektor generalny hotelu Renaissance. Andrzej Bryk zdobywał zawodowe szlify na szkoleniach Marriott Impact, Navigating Through Change, Chef’s Excellence Certification i Total Quality Management w Warszawie, Amsterdamie i Niemczech. Należący do Chopin Airport Development hotel Renaissance Warsaw Airport będzie miał 225 pokoi i 16,5 tys. m kw. powierzchni użytkowej. Kamień węgielny pod budowę hotelu wmurowano w maju 2012 r. Obecnie trwają prace budowlane i wykończeniowe.
Dodaj komentarz