Wybrano szefa kuchni przylotniskowego hotelu Renaissance w stolicy

Szefem kuchni powstającego naprzeciwko Lotniska Chopina w Warszawie pięciogwiazdkowego hotelu Renaissance został wybrany Andrzej Bryk, ostatnio szef gastronomii w Double Tree by Hilton w Tiumeniu w Rosji. Andrzej Bryk wcześniej kierował kuchnią Double Tree By Hilton Hotel & Conference Center w Warszawie, pracował także w sieci Marriott, otwierając między innymi hotel tej sieci w Kazachstanie. Przez ponad sześć lat był także szefem kuchni warszawskiego hotelu Marriott. - Pan Andrzej jest jednym z najlepszych szefów kuchni na europejskim rynku kulinarnym – mówi Dariusz Oleksiak, dyrektor hotelu Renaissance. - Jesteśmy bardzo zadowoleni, że udało nam się nawiązać z nim współpracę. Należący do spółki Chopin Airport Development hotel Renaissance sieci Marriott powstaje naprzeciwko terminalu Lotniska Chopina w Warszawie. Hotel będzie miał osiem kondygnacji, 16,5 tys. mkw powierzchni użytkowej i 225 pokoi. Kamień węgielny pod budowę hotelu wmurowano w maju 2012 roku. Aktualnie trwają prace budowlane i wykończeniowe. Należąca do Polskich Portów Lotniczych spółka Chopin Airport Development jest liderem inwestycji okołolotniskowych w Polsce. W jej portfolio znajdują się hotele przy lotniskach w Warszawie i Gdańsku oraz wypoczynkowy hotel w Best Western Juracie. W najbliższym czasie, rozpoczęta zostanie inwestycja przy Międzynarodowym Porcie Lotniczym Katowice w Pyrzowicach, gdzie powstanie hotel Moxy. Kolejną inwestycją będzie hotel Moxy przy porcie lotniczym w Poznaniu.  


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *