Marek Pogorzelski nowym szefem kuchni w hotelu Branicki   PERSONALIA

Stanowisko szefa kuchni restauracji Oranżeria w białostockim hotelu Branicki objął Marek Pogorzelski – człowiek, którego pasją jest kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu, a także kuchnia śródziemnomorska. Marek Pogorzelski chce zaskakiwać Gości kreatywnością w łączeniu smaków. Marek z wykształcenia jest technologiem żywności, a swoją przygodę z kuchnią rozpoczął 18 lat temu na luksusowych statkach pasażerskich. Następnie podejmował gości w zamku Saint Cirq Lapopie, czy w restauracji L’acolade we Francji. Po powrocie do Polski został szefem kuchni m.in. restauracji hotelu St. Bruno w Giżycku, a od 2015 roku restauracji Vesper. Teraz podjął się kolejnego wyzwania - uczynienia z restauracji Oranżeria jednej z najchętniej odwiedzanych restauracji w Białymstoku.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *