Nowo stworzone w sieci PURO Hotels stanowisko dyrektora kulinarnego objął 29-letni Rafał Wronka. Jest odpowiedzialny za wspieranie istniejących już projektów we Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie i Gdańsku oraz współtworzenie nowych inwestycji sieci.
Rafał Wronka w wieku 18 lat wyjechał do Wlk. Brytanii, gdzie zdobywał doświadczenie pracując m.in. w 5- i 4-gwiazdkowych hotelach oraz w restauracjach z wybitnymi szefami kuchni brytyjskiej i światowej sceny gastronomicznej. Po powrocie do Polski w 2014 roku rozpoczął współpracę z siecią Zdrojowa Hotels, pracując przez kilka miesięcy na stanowisku szefa kuchni w 5-gwiazdkowym Marine Hotel w Kołobrzegu. Od maja 2015 roku był executive head chefem w firmie z branży gastronomicznorozrywkowej Grupa Warszawa, która stworzyła w Warszawie popularne lokale jak klub Syreni Śpiew, klubokawiarnia Warszawa Powiśle, bistro Zorza, koktajlbar Weles i restauracja Fokim.
Rafał Wronka w wieku 18 lat wyjechał do Wlk. Brytanii, gdzie zdobywał doświadczenie pracując m.in. w 5- i 4-gwiazdkowych hotelach oraz w restauracjach z wybitnymi szefami kuchni brytyjskiej i światowej sceny gastronomicznej. Po powrocie do Polski w 2014 roku rozpoczął współpracę z siecią Zdrojowa Hotels, pracując przez kilka miesięcy na stanowisku szefa kuchni w 5-gwiazdkowym Marine Hotel w Kołobrzegu. Od maja 2015 roku był executive head chefem w firmie z branży gastronomicznorozrywkowej Grupa Warszawa, która stworzyła w Warszawie popularne lokale jak klub Syreni Śpiew, klubokawiarnia Warszawa Powiśle, bistro Zorza, koktajlbar Weles i restauracja Fokim.
Dodaj komentarz