Po sześciu latach współpracy z Adamem Woźniakiem, szefem kuchni restauracji Mercato, Hilton Gdańsk zdecydował się podziękować mu za współpracę.
Obowiązki prowadzenia tej jednej z najlepszych restauracji w Polsce powierzono Pawłowi Stawickiemu, wcześniej junior sous chefowi w Mercato. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach z dwoma gwiazdkami Michelin – The Greenhouse w Londynie i Maaemo w Oslo oraz w warszawskim Atelier Amaro, które jako pierwszy lokal w Polsce zdobył taką gwiazdkę.
Obowiązki prowadzenia tej jednej z najlepszych restauracji w Polsce powierzono Pawłowi Stawickiemu, wcześniej junior sous chefowi w Mercato. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w restauracjach z dwoma gwiazdkami Michelin – The Greenhouse w Londynie i Maaemo w Oslo oraz w warszawskim Atelier Amaro, które jako pierwszy lokal w Polsce zdobył taką gwiazdkę.
Dodaj komentarz