Akademia Hotelarza w Krakowie

W czwartek 3 marca odbyło się drugie z tegorocznych i pierwsze w Krakowie po kilkuletniej przerwie szkolenie z cyklu Akademii Hotelarza. Ponad 20 uczestników z hoteli sieciowych i niezależnych dyskutowało szukając najlepszych rozwiązań i doskonaliło swoje kompetencje z zakresu zarządzania gastronomią hotelową. Warsztaty poprowadził Andrzej Przeniosło, dyrektor generalny hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport. W pierwszej części szkolenia Andrzej Przeniosło omówił najważniejsze wskaźniki gastronomiczne w hotelu, przedstawił optymalne wartości food cost i beverage cost w zależności od rodzaju obiektu, a także przyczyny występowania zbyt wysokiego wskaźnika. Uczestnicy przedyskutowali również czynniki podnoszące average check, czyli średni rachunek na gościa, poznali także metody analizy sprzedaży. Kolejna część spotkania poświęcona była menu engineeringowi, czyli zasadom ustalania cen w gastronomii ze szczególnym zwróceniem uwagi na jego praktyczne zastosowanie. Po lunchu omawiano kwestie nadużyć i kontroli, a także najskuteczniejsze metody kontroli kosztów w gastronomii. Uczestnicy bardzo wysoko ocenili szkolenie wystawiając w ankietach poszkoleniowych średnią notę 5,3 w 6-ścio stopniowej skali. Na kolejne szkolenie Akademii Hotelarza zapraszamy już 10 marca do warszawskiego hotelu Airport Hotel Okęcie. Spotkanie poświęcone będzie zarządzaniu ceną w hotelarstwie. Szczegóły na www.akademiahotelarza.com


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *