Ziemowit Majewski, ostatnio zarządzający kompleksem City Park Poznań, objął stanowisko dyrektora generalnego kompleksu hotelowego DoubleTree by Hilton-Hampton by Hilton Kraków dysponującego łącznie 393 pokojami.
Ziemowit Majewski posiada ponad 20-letnie doświadczenie w hotelarstwie i gastronomii. Przez ostatnie cztery lata jako członek zarządu i dyrektor generalny kierował kompleksem hotelowo-usługowo-handlowym City Park Poznań, składającym się z 5-gwiazdkowego hotelu z 88 pokojami, 143 apartamentów mieszkalnych, galerii handlowej, biur i restauracji. W latach 2007-12 pracował w dziale F&B warszawskiego hotelu InterContinental, gdzie jako jego manager stworzył projekt oraz przeprowadził otwarcie nowej restauracji Platter by Karol Okrasa. Wcześniej zarządzał siecią restauracji Kredens w Warszawie i był dyrektorem gastronomii restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Jest absolwentem Wydziału Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego i Nauk Politycznych na Uniwersytecie im. Kardynała Wyszyńskiego w Warszawie.
Ziemowit Majewski posiada ponad 20-letnie doświadczenie w hotelarstwie i gastronomii. Przez ostatnie cztery lata jako członek zarządu i dyrektor generalny kierował kompleksem hotelowo-usługowo-handlowym City Park Poznań, składającym się z 5-gwiazdkowego hotelu z 88 pokojami, 143 apartamentów mieszkalnych, galerii handlowej, biur i restauracji. W latach 2007-12 pracował w dziale F&B warszawskiego hotelu InterContinental, gdzie jako jego manager stworzył projekt oraz przeprowadził otwarcie nowej restauracji Platter by Karol Okrasa. Wcześniej zarządzał siecią restauracji Kredens w Warszawie i był dyrektorem gastronomii restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich. Jest absolwentem Wydziału Socjologii Uniwersytetu Warszawskiego i Nauk Politycznych na Uniwersytecie im. Kardynała Wyszyńskiego w Warszawie.
Dodaj komentarz