Nowym szefem kuchni w hotelu Bristol został Karol Okrasa. To pierwszy Polak na tym stanowisku od czasu remontu hotelu na początku lat 90. Ten kucharz z niezwykle twórczą osobowością i wdziękiem jest też jednym z młodszych szefów w Polsce - ma jedynie 28 lat. Okrasa to postać medialna - pisze książki, prowadzi program kulinarny, w telewizji na konferencji prasowej wystąpił jako didżej kulinarny dyrygujący swoim zespołem na tle głośnej klubowej muzyki. Jego propozycja to nowoczesne wcielenie kuchni polskiej. Jest w Bristolu szansa na kuchnię wykwintną i nowoczesną - rodzimą, ale w wydaniu najszlachetniejszym i awangardowym. Od lutego będą odbywać się w Bristolu Obiady Czwartkowe, cykl kulinarnych spotkań z ludźmi ze świata kuchni rozrywki i nauki.
Źródło: RZECZPOSPOLITA - WARSZAWA(2006-12-29) str.: 12
Dodaj komentarz