Autor: Agata Abramczuk
Być może nie ma nic lepszego na świecie niż połączenie wyrafinowanych dań konsumowanych w pięknych wnętrzach. Jaką rolę pełni restauracja hotelowa? Kucharzem tutaj zdecydowanie jest architekt wnętrz.
To on determinuje „przyprawami” wyostrzenie zmysłów smaku, węchu, dotyku i słuchu. Kucharz dokładnie dobiera składniki do dań w proponowanym menu, tak jak architekt wnętrz ma za zadanie trwale „przyprawić” zmysły gości.
Pierwsze skrzypce w tym wnętrzu grają „cukierkowo-bajkowe bufety”. Tego wnętrza nie da się zapomnieć: NHOW HOTEL BERLIN, Niemcy. Projektant: Karim Rashid
Stworzenie wizji
Pierwszym aspektem, o którym trzeba pomyśleć projektując część gastronomiczną swojego obiektu, to: co chcemy oferować naszym gościom. Powinniśmy odpowiedzieć sobie na kilka podstawowych pytań:
Stworzenie wizji
Pierwszym aspektem, o którym trzeba pomyśleć projektując część gastronomiczną swojego obiektu, to: co chcemy oferować naszym gościom. Powinniśmy odpowiedzieć sobie na kilka podstawowych pytań:
- kim będą nasi klienci?
- czy tworzymy wnętrze o charakterze formalnym czy raczej mniej formalnym?
- jak i rodzaj posiłków chcemy serwować?
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz