W finale jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce Wine & Food Noble Night wśród 12 finalistów znalazło się sześć restauracji hotelowych. W kategorii Przystawka wygrała Le Victoria Brasserie Moderne z hotelu Sofitel Warszawa Victoria, a III miejsce zajęła PerMare z Marine Hotel w Kołobrzegu, która zdobyła też III miejsce w kategorii Danie Główne.
Finał konkursu Wine & Food Noble Night, który odbył się na warszawskim Służewcu, to rywalizacja 12 zespołów pod wodzą szefów kuchni. W trakcie wieczoru mieli oni za zadanie przygotować przystawkę i danie główne dla około tysiąca gości, którzy oceniali ich starania. Wszystkie dania przygotowywane były od podstaw na żywo. Zespoły miały do dyspozycji osobne powierzchnie oraz profesjonalną infrastrukturę na zapleczu monumentalnego namiotu o powierzchni pięciu tys. mkw. Oprócz oceny gości, restauracje oceniane były również oddzielnie przez profesjonalistów gastronomii pod przewodnictwem Adama Chrząstowskiego, które wskazało na Chapeau Bas Restaurant A La Carte by Grand Lubicz Hotel, a za najlepsze danie z wołowiny uznało to przygotowane przez Le Victoria Brasserie Moderne. Wśród finalistów konkursu oprócz restauracji z Sofitela Victorii, Marine Hotel i Grand Lubicz znalazły się też restauracje hotelowe z Uroczyska Siedmiu Stawów z Goli Dzierżoniowskiej, Poziomu 511 z Podzamcza k. Ogrodzieńca i Czarnego Potoku w Krynicy Zdroju. Przy obiekcie hotelowym – Pałacu Kościeszy na Kaszubach działa też siódmy finalista Inspiracja by Kopicki.
Finał konkursu Wine & Food Noble Night, który odbył się na warszawskim Służewcu, to rywalizacja 12 zespołów pod wodzą szefów kuchni. W trakcie wieczoru mieli oni za zadanie przygotować przystawkę i danie główne dla około tysiąca gości, którzy oceniali ich starania. Wszystkie dania przygotowywane były od podstaw na żywo. Zespoły miały do dyspozycji osobne powierzchnie oraz profesjonalną infrastrukturę na zapleczu monumentalnego namiotu o powierzchni pięciu tys. mkw. Oprócz oceny gości, restauracje oceniane były również oddzielnie przez profesjonalistów gastronomii pod przewodnictwem Adama Chrząstowskiego, które wskazało na Chapeau Bas Restaurant A La Carte by Grand Lubicz Hotel, a za najlepsze danie z wołowiny uznało to przygotowane przez Le Victoria Brasserie Moderne. Wśród finalistów konkursu oprócz restauracji z Sofitela Victorii, Marine Hotel i Grand Lubicz znalazły się też restauracje hotelowe z Uroczyska Siedmiu Stawów z Goli Dzierżoniowskiej, Poziomu 511 z Podzamcza k. Ogrodzieńca i Czarnego Potoku w Krynicy Zdroju. Przy obiekcie hotelowym – Pałacu Kościeszy na Kaszubach działa też siódmy finalista Inspiracja by Kopicki.
Dodaj komentarz