Autor: Anita Bugajska-Owczarek
O wysokich temperaturach tegorocznego lata możemy już zapomnieć – nadeszła złota polska jesień, a wraz z nią chłodne wieczory i noce. Jeszcze kilka lat temu oznaczało to koniec sezonu na ogródki kawiarniane i restauracyjne. Tak było przed pojawieniem się na rynku parasoli grzewczych.
Na rynku dostępnych jest wiele modeli parasoli grzewczych, które można podzielić na dwie główne kategorie:
• tradycyjne – zwane „grzybkami”, o większej mocy grzewczej
• innowacyjne – eleganckie, stanowiące jednocześnie dekorację lokalu w różnych wersjach obudowy: srebrnej, czarnej, wiklinowej i LED. Ceny parasoli gazowych zaczynają się od ok. 800 zł za sztukę.
Na co zwracać uwagę
Wybierając właściwy model parasoli należy zwrócić uwagę na:
• jakość materiału i wykonania – te z grubszej stali są bardziej solidne i odporne na ewentualne uszkodzenia i wgniecenia,
• moc grzewczą – im więcej kilowatów ma urządzenie, tym więcej ciepła uzyskamy i większą powierzchnię ogrzejemy (optymalna to 11-13 kW),
• design para [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz