Wojciech Fronczak, hotelarz i gastronom z ponad 30-letnim stażem zawodowym, z czego większość spędził w 5-gwiazdkowych hotelach sieciowych, objął stanowisko dyrektora gastronomii w hotelu Airport Hotel Okęcie.
Karierę zawodową rozpoczął w 1982 roku w warszawskim hotelu Orbis Vera od stanowiska kucharza, a potem m.in. w latach 1997–2007 pracował w Sheratonie Warszawa, gdzie przez ostatnie cztery lata pełnił funkcję dyrektora gastronomii. Przez następne pięć lat związany był z warszawskim hotelem Bristol jako szef gastronomii i zastępca dyrektora generalnego. Ostatnio pracował w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Center Warsaw w Wawrze oraz w centrali sieci Hotele DeSilva jako dyrektor ds. gastronomii. Uczestnik wielu szkoleń zawodowych organizowanych przez Management Centre Europe & Cornell University. Członek Zespołu Ekspertów Hotelarstwa i Gastronomii przy Szkole Głównej Handlowej w Warszawie opracowującego na zlecenie Instytutu Badań Edukacyjnych projekt Sektorowej Ramy Kwalifikacji w Turystyce.
Karierę zawodową rozpoczął w 1982 roku w warszawskim hotelu Orbis Vera od stanowiska kucharza, a potem m.in. w latach 1997–2007 pracował w Sheratonie Warszawa, gdzie przez ostatnie cztery lata pełnił funkcję dyrektora gastronomii. Przez następne pięć lat związany był z warszawskim hotelem Bristol jako szef gastronomii i zastępca dyrektora generalnego. Ostatnio pracował w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Center Warsaw w Wawrze oraz w centrali sieci Hotele DeSilva jako dyrektor ds. gastronomii. Uczestnik wielu szkoleń zawodowych organizowanych przez Management Centre Europe & Cornell University. Członek Zespołu Ekspertów Hotelarstwa i Gastronomii przy Szkole Głównej Handlowej w Warszawie opracowującego na zlecenie Instytutu Badań Edukacyjnych projekt Sektorowej Ramy Kwalifikacji w Turystyce.
Dodaj komentarz