Jerzy Podeszewski, doświadczony hotelarz z ponad 20-letnim stażem odpowiada za zarządzanie i restrukturyzację segmentu hotelowego i gastronomicznego w Uzdrowisku Konstancin-Zdrój oraz nadzoruje działania marketingowe i sprzedażowe wszystkich placówek wchodzących w zakres spółki.
Jerzy Podeszewski
Podeszewski to były Oficer Żeglugi Wielkiej, który karierę hotelarską rozpoczął w 1992 roku, jako jeden z menadżerów gastronomii hotelu Radisson Blu w Szczecinie. Następnie jako F&B manager wprowadzał na krakowski rynek restaurację hotelu Holiday Inn Kraków. Potem jako dyrektor kierował gastronomią hoteli InterContinental w Warszawie, Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie, czy Andels w Krakowie. Jako dyrektor generalny kierował również m.in. Pałacem Maciejewo, hotelami Jan w Szklarskiej Porębie, Olympic w Ustroniu, i rzeszowskim Grandem.
Obecnie od kilku miesięcy pod jego kierownictwem swoje funkcjonowanie zmienia trzygwiazdkowy hotel Konstancja, kameralny 38 pokojowy obiekt położony w sąsiedztwie Parku Zdrojowego. W segmencie prestiżowych lokali uzdrowiska na nowo pozycjonuje się także restauracja o tej samej nazwie.
EVA Park Medical SPA
Podeszewski jest również odpowiedzialny za realizację celów inwestycyjnych firmy. Wśród tych najbliższych można wymienić otwarcie EVA Park Medical SPA, nowopowstającego 27 pokojowego nowoczesnego kompleksu hotelowo-rekreacyjnego w standardzie czterech gwiazdek w Konstancinie, czy kawiarni Beza, która oferować będzie bogatą kartę deserów, ciast i tortów.
Łukasz Konik
Stworzenie koncepcji gastronomicznej dla obiektów Uzdrowiska Konstancin-Zdrój Podeszewski powierzył Łukaszowi Konikowi, najmłodszemu członkowi elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni. Łukasz zafascynowany kuchnią francuską, chętnie eksperymentuje z kuchnią molekularną, jednak dla obiektów Uzdrowiska zaplanował i wdraża kuchnię lekką i zdrową w oparciu o lokalne składniki, świeże warzywa, owoce czy ryby słodkowodne i białe mięsa.
Dodaj komentarz