W czwartek 11 czerwca odbyło się 7 w tym roku i ostatnie przed wakacjami szkolenie w ramach Akademii Hotelarza. Tym razem Andrzej Przeniosło, dyrektor generalny hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport podzielił się uczestnikami swoją wiedzą i ponad 30 letnim doświadczeniem z zakresu menu engineeringu i optymalizacji kosztów w gastronomii hotelowej.
Przeszło 20 uczestników, którzy wzięli udział w czwartkowym spotkaniu reprezentowało zarówno hotele sieciowe jak i niezależne.
Przedpołudniowa część spotkania poświęcona była ustalaniu ceny dań, mierzeniu food coast, marketingowi i strategii ceny i produktu, a także nadużyciom w gastronomii.
Popołudniu natomiast uczestnicy doskonalili swoje umiejętności z zakresu optymalizacji kosztów w działalności gastronomicznej, praktycznych metod kontroli personelu, a także analizy sprzedaży.
W zgodnej ocenie uczestników szkolenie stało na bardzo wysokim poziomie, a użyteczność przekazanej wiedzy i stopień realizacji programu uzyskał w poszkoleniowych ankietach ocenę 5,3 pkt. w sześciostopniowej skali.
Już wkrótce poinformujemy o tematach i terminach jesiennej sesji Akademii Hotelarza. Dla wcześniejszych zgłoszeń jak zwykle przewidzieliśmy atrakcyjne opusty.
www.akademiahotelarza.com
co to jest food coast ?