Krab w towarzystwie kurczaka, żabnica z wieprzowiną czy karczochy i małże Św. Jakuba. Nowe wiosenne menu Pawła Oszczyka zaskakuje odważnymi połączeniami zaprezentowanymi w wyjątkowych kompozycjach kulinarnych.
Wraz z nadejściem okresu wiosenno-letniego, restauracja La Rotisserie wprowadza nowe menu, które bazuje na charakterystycznych dla kuchni Pawła Oszczyka elementach – wyszukanych smakach, nietuzinkowych połączeniach, jakości i świeżości. Jedną z niestandardowych propozycji wiosennej karty jest pieczony filet z dorsza, ziołowe farfalle z pomidorami i grzybami podawane z orzechowym pesto z krabem i kawiorem. Kucharz Przyszłości, Paweł Oszczyk zaskakuje także w pozostałych kompozycjach, innowacyjnie łącząc składniki i dobierając niebanalne dodatki.
– Podczas tworzenia nowego menu, duży nacisk położyłem na połączenie smaków z pozoru do siebie niepasujących. To niezwykłe, jakie kulinarne arcydzieła można wyczarować, mając do dyspozycji dobry produkt, świetny zespół i odwagę do eksperymentowania w kuchni. W efekcie uzyskujemy niepowtarzalne doznania smakowe. Mam nadzieję, że nasze nowe kompozycje przypadną do gustu gościom Restauracji – mówi Paweł Oszczyk, Szef Kuchni Restauracji La Rotisserie.
Restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym 5-gwiazdkowym Mamaison Hotel Le Regina Warsaw położonym na warszawskiej Starówce.
Paweł Oszczyk jest związany z Mamaison Hotel Le Regina Warsaw od początku istnienia hotelu (2004). Doświadczenie zawodowe zdobywał między innymi we Włoszech, gdzie przez ponad dwa lata pracował
w uznanej restauracji Miramonti l'Altro (1* Michelin). Po powrocie do Polski rozpoczął ponad dziesięcioletnią współpracę z Le Royal Meridien Bristol Hotel. W 2001 roku związał się z prestiżowym Klubem Polskiej Rady Biznesu w Pałacu Sobańskich. W 1995 roku Oszczyk brał udział w prestiżowym “Bocuse D’or”, a także w “Second Regional Contest of European Flavours 1997” we Francji, gdzie zdobył srebrny medal. 5 czerwca 2011, podczas ceremonii zamknięcia “Dining Guide Food Show” w Budapeszcie, ogłoszono po raz pierwszy listę 10 Najlepszych Restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. La Rotisserie jest jedyną polską restauracją na tej prestiżowej liście. Na początku roku 2014 Paweł Oszczyk został uhonorowany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną prestiżową nagrodą Prix du Chef de l’avenir – Kucharz Przyszłości.
Dodaj komentarz