Witold Szczechura, od początku swojej kariery zawodowej związany z siecią Marriott International, został szefem kuchni w warszawskim hotelu tej marki. Zaczynał w 1993 roku od stanowiska kierownika zmiany (supervisora) w hotelu Marriott we Frankfurcie.
Dwa lata później przeniósł się do Warszawy, obejmując tę samą funkcję, po czym awansował na stanowisko junior sous chefa. Później przez dwa lata pracował w hotelu Marriott w Moskwie na stanowisku sous chefa, gdzie zarządzał kuchnią bankietową oraz jedną z restauracji, a następnie przez trzy lata jako executive sous chef w hotelu Renaissance w Seulu w Korei Płd., mając pod opieką 14 barów i restauracji oraz 147 kucharzy. Potem był szefem kuchni w dwóch chińskich hotelach z sieci Marriott w Shenyang oraz Chongqing i w hotelu w Cebu na Filipinach. W warszawskim Marriotcie odpowiada za pięć barów i restauracji, dobór ich menu oraz politykę cenową. Prywatnie wraz z żoną Beatą prowadzi popularny blog kulinarny „Magazyn Kuchenny”.
Dwa lata później przeniósł się do Warszawy, obejmując tę samą funkcję, po czym awansował na stanowisko junior sous chefa. Później przez dwa lata pracował w hotelu Marriott w Moskwie na stanowisku sous chefa, gdzie zarządzał kuchnią bankietową oraz jedną z restauracji, a następnie przez trzy lata jako executive sous chef w hotelu Renaissance w Seulu w Korei Płd., mając pod opieką 14 barów i restauracji oraz 147 kucharzy. Potem był szefem kuchni w dwóch chińskich hotelach z sieci Marriott w Shenyang oraz Chongqing i w hotelu w Cebu na Filipinach. W warszawskim Marriotcie odpowiada za pięć barów i restauracji, dobór ich menu oraz politykę cenową. Prywatnie wraz z żoną Beatą prowadzi popularny blog kulinarny „Magazyn Kuchenny”.
Dodaj komentarz