Agata Dzierlęga - Nycz została kierownikiem restauracji w otwieranym 7 kwietnia tego roku Best Western Plus Q Hotel Kraków. Do jej obowiązków należeć będzie opieka nad restauracją Qualita oraz lobby barem, rekrutacja personelu, oraz szkolenia.
Agata posiada wieloletnie doświadczenie w branży. Kształciła się w kierunku hotelarstwa i gastronomii. Pierwsze spotkanie z hotelarstwem to hotel Qubus we Wrocławiu. Wcześniej pracowała w najlepszych restauracjach we Wrocławiu. Uczestniczyła również w otwarciu hotelu Monopol we Wrocławiu. Kolejnym wyzwaniem było stanowisko kierownika gastronomii w hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy, koordynowała także otwarcie Dworu Dwikozy pod Sandomierzem.
Jej zastępcą został wybrany Adam Marcinek, wcześniej związany z siecią Accor - pracował w Hotelu Novotel Centrum w Krakowie. Od 2005 roku przeszedł wszystkie szczeble w dziale gastronomii. Brał udział w wielu kursach i szkolenia w zakresie nowoczesnego zarządzania gastronomią w ramach programu rozwoju kompetencji menadżerów w sieci Accor.
Best Western Plus Q Hotel Kraków to kolejny z planowanej sieci hoteli. Pierwszy został uruchomiony pod marką Best Western Plus Q Hotel we Wrocławiu.
Dodaj komentarz