26 lutego 2015 roku w hotelu Branicki **** w Białymstoku odbył się uroczysty koktajl z okazji 10. urodzin hotelu. Gości przywitał prezes zarządu, dyrektor hotelu - Marek Grzesiak, który przedstawił krótką historię obiektu oraz plany rozwoju.
Wśród zgromadzonych gości znaleźli się przedstawiciele administracji rządowej i samorządowej, dyplomaci, przedsiębiorcy oraz zaprzyjaźnieni hotelarze. Na tę okazję szef kuchni przygotował specjalne menu, złożone z dań, które w ciągu 10 lat zdobyły największe uznanie gości, między innymi: parfait z gęsich wątróbek z musem z pieczonego jabłka, kotleciki cielęce w sosie z boczniaków i tarta gruszkowa. Goście mieli także okazję wziąć udział w loterii wizytówkowej, w której nagrodami były zaproszenia na kolację w restauracji Oranżeria oraz pobyty w hotelu Branicki. Wieczór umilił recital piosenki przedwojennej i francuskiej w wykonaniu Kwartetu Viva.
Hotel Branicki oferuje swoim gościom 30 indywidualnie aranżowanych pokoi oraz 2 apartamenty.
Przez ostatnie 10 lat hotel Branicki przyjął ponad 100 000 gości oraz wynajął prawie 78 000 pokoi. Około 37% gości, to osoby z zagranicy, głównie z Białorusi, Holandii, Niemiec, Wielkiej Brytanii i USA. Hotel gościł także obywateli tak egzotycznych państw jak Bangladesz, Burkina Faso, Filipiny, Kirgistan, Kostaryka, Mauritius, Oman, czy Zambia.
Hotel, w którym jakość oznacza wysoką jakość i gdzie Gość ma zawsze rację.Oaza spokoju, komfortu
i doskonałego wypoczynku oraz doskonałe miejsce do zorganizowania prestiżowego spotkania.
Polski pomysł, polska realizacja i polski hotel. Gratulacje i wielu dalszych rocznic!