Pięciogwiazdkowy kołobrzeski Diune Hotel przygotował specjalny pakiet pobytowy z myślą o osobach ceniących sobie dobrą kuchnię oparty na menu degustacyjnym. Pakiet z 3 noclegami, śniadaniami, obiadami i kolacjami dla dwóch osób kosztuje od 1794 zł, czyli 598 zł za dobę.
Szef kuchni komponując, menu degustacyjne – inne na każdy dzień spędzony w nadmorskim kurorcie – inspirował się nie tylko najlepszymi polskimi tradycjami, ale szukał też natchnień w kuchniach odległych krain. 4 dni w luksusowym hotelu zamienią się w prawdziwą ucztę kulinarną. Pięć wyśmienitych dań przewidziano zarówno na obiad, jak i na kolację. Lokalizacja – 20 metrów od Bałtyku – zobowiązuje, zatem w propozycjach przeważają dania rybne. Będzie można delektować się flądrą z dynią duszoną w białym winie czy pstrągiem z sosem rakowym z anyżem, ale nie zabraknie również dziczyzny i dań dla wegetarian.
„Zaproponowana formuła pozwala rozsmakować się w wielu daniach w krótkim czasie. Jest to w pewnym sensie podróż po zaczarowanej krainie smaków, którą odbywamy siedząc, w nastrojowej restauracji i podziwiając morze.” – poleca Rafał Durka, szef kuchni Restauracji Arté.
Dodaj komentarz