Najlepszy kucharz, najlepsza kelnerka i najlepszy recepcjonista - to polscy zwycięzcy konkursu "Accor Professions Challenge 2014". Łukasz Wieczorek z Novotelu Warszawa Centrum zwyciężył w kategorii "Kuchnia" wiek 18-22, Agata Stasiewicz z Novotelu Łódź Centrum wygrała w kategorii "Obsługa w restauracji" wiek 18-22, a Eszter Takacs z hotelu MGallery Nemzeti w Budapeszcie zajęła pierwsze miejsce w kategorii "Recepcja" wiek 23-25. Zwycięzcy pokonali 70 finalistów z 25 krajów.
Konkurs organizowany jest dla dwóch grup wiekowych 18-22 i 23-25, w czterech kategoriach: obsługa w recepcji, w restauracji, w barze oraz gotowanie i organizacja swojej pracy w kuchni hotelowej. W konkursie mogą wziąć udział zarówno stali pracownicy, jak i osoby, które odbywają w danym hotelu praktyki dłużej niz 1 rok.
Uczestnicy konkursu przechodzą eliminacje regionalne oraz krajowe, by w końcu znaleźć się w ścisłym finale. Uczestników każdej kategorii ocenia międzynarodowe jury, złożone z właścicieli i menedżerów hoteli.
- Hotelarstwo to jedna z niewielu branż, w których młodzi ludzie, wchodzący w życie zawodowe, mają szansę na szybki rozwój. Grupa Hotelowa Orbis dba o to, by młodzi pracownicy mogli zdobywać doświadczenie i doskonalić swoje umiejętności konfrontując je z umiejętnościami swoich kolegów z zagranicy. Accor Professions Challenge to nie tylko wyzwanie, ale także rozwój potencjału młodych pracowników w celu zapewnienia najwyższego poziomu obsługi, co jest ważne dla nas i naszych klientów - podkreśla Leszek Porembski, Dyrektor Działu Zasobów Ludzkich Grupy Hotelowej Orbis.
Dodaj komentarz