Qubusy z ekologicznym gospodarstwem

Od połowy października cztery obiekty sieci Qubus we Wrocławiu, Legnicy, Głogowie i Gliwicach rozpoczęły współpracę z ekologicznym gospodarstwem Wańczykówka, dzięki czemu w ofercie śniadaniowej obiektów pojawią się nowości.

Goście w tych hotelach będą mogli spróbować oryginalnych gatunków serów. Wszystkie produkty z gospodarstwa wyrabiane są według tradycyjnych metod i przy użyciu naturalnych surowców. – Śniadania to jeden z głównych wyróżników naszej sieci. Proponujemy w nich codziennie ponad 100 produktów i cały czas pracujemy nad rozwojem tej oferty. W związku z tym od niedawna naszym gościom proponujemy w bufecie śniadaniowym trzy rodzaje ekologicznych serów: Goudę Farmerską wytwarzaną z pełnotłustego, nienormalizowanego mleka, o delikatnym zapachu i zmiennym bukiecie smakowym; ser typu szwajcarskiego, tzw. Ser Samiego, o bardzo oryginalnej czarnej skórce i słodkawym orzechowym posmaku oraz produkt o nazwie Myster Wańczyk. To ser o czerwonej skórce i zaskakującym smaku, łączy w sobie nuty słodkości i słoności, podbudowane lekką kwasowością – mówi Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel. Współpraca z Wańczykówką to kolejne działanie sieci, którego celem jest rozszerzenie oferty śniadaniowej o wysokiej jakości produkty ekologiczne. Już teraz do dyspozycji gości korzystających z porannego posiłku we wszystkich obiektach sieci są regionalne miody mazurskie, różnorodne warzywa i owoce z lokalnych gospodarstw czy własnoręcznie wypiekane pieczywo. Od początku września sieć uruchomiła także akcję Jabłko na dobry dzień. Przy recepcji Qubus proponuje swoim gościom świeże, wyselekcjonowane polskie jabłka.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *