Od połowy października cztery obiekty sieci Qubus we Wrocławiu, Legnicy, Głogowie i Gliwicach rozpoczęły współpracę z ekologicznym gospodarstwem Wańczykówka, dzięki czemu w ofercie śniadaniowej obiektów pojawią się nowości.
Goście w tych hotelach będą mogli spróbować oryginalnych gatunków serów. Wszystkie produkty z gospodarstwa wyrabiane są według tradycyjnych metod i przy użyciu naturalnych surowców. – Śniadania to jeden z głównych wyróżników naszej sieci. Proponujemy w nich codziennie ponad 100 produktów i cały czas pracujemy nad rozwojem tej oferty. W związku z tym od niedawna naszym gościom proponujemy w bufecie śniadaniowym trzy rodzaje ekologicznych serów: Goudę Farmerską wytwarzaną z pełnotłustego, nienormalizowanego mleka, o delikatnym zapachu i zmiennym bukiecie smakowym; ser typu szwajcarskiego, tzw. Ser Samiego, o bardzo oryginalnej czarnej skórce i słodkawym orzechowym posmaku oraz produkt o nazwie Myster Wańczyk. To ser o czerwonej skórce i zaskakującym smaku, łączy w sobie nuty słodkości i słoności, podbudowane lekką kwasowością – mówi Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel. Współpraca z Wańczykówką to kolejne działanie sieci, którego celem jest rozszerzenie oferty śniadaniowej o wysokiej jakości produkty ekologiczne. Już teraz do dyspozycji gości korzystających z porannego posiłku we wszystkich obiektach sieci są regionalne miody mazurskie, różnorodne warzywa i owoce z lokalnych gospodarstw czy własnoręcznie wypiekane pieczywo. Od początku września sieć uruchomiła także akcję Jabłko na dobry dzień. Przy recepcji Qubus proponuje swoim gościom świeże, wyselekcjonowane polskie jabłka.
Goście w tych hotelach będą mogli spróbować oryginalnych gatunków serów. Wszystkie produkty z gospodarstwa wyrabiane są według tradycyjnych metod i przy użyciu naturalnych surowców. – Śniadania to jeden z głównych wyróżników naszej sieci. Proponujemy w nich codziennie ponad 100 produktów i cały czas pracujemy nad rozwojem tej oferty. W związku z tym od niedawna naszym gościom proponujemy w bufecie śniadaniowym trzy rodzaje ekologicznych serów: Goudę Farmerską wytwarzaną z pełnotłustego, nienormalizowanego mleka, o delikatnym zapachu i zmiennym bukiecie smakowym; ser typu szwajcarskiego, tzw. Ser Samiego, o bardzo oryginalnej czarnej skórce i słodkawym orzechowym posmaku oraz produkt o nazwie Myster Wańczyk. To ser o czerwonej skórce i zaskakującym smaku, łączy w sobie nuty słodkości i słoności, podbudowane lekką kwasowością – mówi Mariusz Tkaczyk, specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel. Współpraca z Wańczykówką to kolejne działanie sieci, którego celem jest rozszerzenie oferty śniadaniowej o wysokiej jakości produkty ekologiczne. Już teraz do dyspozycji gości korzystających z porannego posiłku we wszystkich obiektach sieci są regionalne miody mazurskie, różnorodne warzywa i owoce z lokalnych gospodarstw czy własnoręcznie wypiekane pieczywo. Od początku września sieć uruchomiła także akcję Jabłko na dobry dzień. Przy recepcji Qubus proponuje swoim gościom świeże, wyselekcjonowane polskie jabłka.
Dodaj komentarz