Wrzesień

WRZESIEŃ 2009 Sowa odchodzi „Po 17 latach pracy szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski Robert Sowa odchodzi, aby otworzyć własną restaurację”, informowaliśmy pięć lat temu, nie zdając sobie wówczas sprawy, jak ważna jest to informacja w skali całego państwa polskiego. „Sowa był najmłodszym szefem kuchni, gdy obejmował to stanowisko. W tym okresie stworzył wraz z Kurtem Schellerem Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a także przez siedem lat współpracował z polską reprezentacją w piłce nożnej. Jest autorem trzech książek kulinarnych: «Esencja smaku», «Romans Kulinarny» i «W poszukiwaniu smaku doskonałego», oraz w ostatnim czasie twórcą nowego menu dla klasy biznes w samolotach PLL LOT. Teraz otwiera restaurację na warszawskim Mokotowie”. No i otworzył. Z Przyjaciółmi. Obecnie chyba najbardziej znaną restaurację w Polsce. WRZESIEŃ 2010 Wrocław traci nadzieję na Hiltona „Władze Wrocławia zaczynają się godzić z myślą, że przed Euro 2012 nie uda się otworzyć Hiltona w tym mieście”. Nie udało się także po Euro. „Jeśli w najbliższym czasie inwestor znajdzie firmę, która będzie gotowa w części sfinansować budowę, hotel zostanie otwarty przed mistrzostwami. Naszym obowiązkiem jest jednak zasygnalizować, że jest to obarczone bardzo dużym ryzykiem – stwierdził wiceprezydent Wrocławia Maciej Bluj na konferencji podsumowującej stan przygotowań miasta do piłkarskiej imprezy. Budowa ruszy [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *