Wśród dwunastu finalistów VII. edycji Wine & Food Night, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce, znalazło się sześciu szefów kuchni restauracji hotelowych. Finał odbędzie się 27 września, gdy zespoły pod ich kierownictwem zmierzą się w gotowaniu na żywo dla tysiąca gości.
Wśród finalistów znaleźli się Łukasz Budzik – Monopol, Wrocław, Mariusz Glac – Wentzl, Kraków, Grzegorz Labuda – T-Bone w Grand Hotelu Tiffi w Iławie, Przemysław Langowski – Trattoria La Riva w Willa Port w Ostródzie, Robert Trzópek – Luna Sol w Holiday Inn Józefów i Wojciech Kilian – restauracja Signature w warszawskim obiekcie hotelowym H15 Boutique. Z pozostałych szefów kuchni większość również ma doświadczenie w restauracjach hotelowych, jak Michał Bajerski (Le Regina i Bristol w Warszawie), Michał Górecki (Boss pod Warszawą), Łukasz Terlikowski (hotel Azyl we Wrocławiu) czy Tomasz Trąbski (Blow Up Hall 50/50 w Poznaniu i Pheasant Inn Hotel w Cockermouth w Anglii). Finał konkursu Wine & Food Noble Night to rywalizacja 12 zespołów pod wodzą szefów kuchni. W trakcie jednego wieczoru mają oni za zadanie przygotować przystawkę, danie główne i deser, walcząc o nagrody publiczności w każdej z tych trzech kategorii. Wszystkie potrawy przygotowywane są od podstaw na żywo dla grona około tysiąca gości. Rok temu we wszystkich kategoriach wygrała restauracja Aruana z Narvila w Serocku (szef kuchni: Witold Iwański), a dwa lata temu Mercato (Adam Woźniak) z Hiltona w Gdańsku. Organizatorem konkursu jest Noble Bank.
Wśród finalistów znaleźli się Łukasz Budzik – Monopol, Wrocław, Mariusz Glac – Wentzl, Kraków, Grzegorz Labuda – T-Bone w Grand Hotelu Tiffi w Iławie, Przemysław Langowski – Trattoria La Riva w Willa Port w Ostródzie, Robert Trzópek – Luna Sol w Holiday Inn Józefów i Wojciech Kilian – restauracja Signature w warszawskim obiekcie hotelowym H15 Boutique. Z pozostałych szefów kuchni większość również ma doświadczenie w restauracjach hotelowych, jak Michał Bajerski (Le Regina i Bristol w Warszawie), Michał Górecki (Boss pod Warszawą), Łukasz Terlikowski (hotel Azyl we Wrocławiu) czy Tomasz Trąbski (Blow Up Hall 50/50 w Poznaniu i Pheasant Inn Hotel w Cockermouth w Anglii). Finał konkursu Wine & Food Noble Night to rywalizacja 12 zespołów pod wodzą szefów kuchni. W trakcie jednego wieczoru mają oni za zadanie przygotować przystawkę, danie główne i deser, walcząc o nagrody publiczności w każdej z tych trzech kategorii. Wszystkie potrawy przygotowywane są od podstaw na żywo dla grona około tysiąca gości. Rok temu we wszystkich kategoriach wygrała restauracja Aruana z Narvila w Serocku (szef kuchni: Witold Iwański), a dwa lata temu Mercato (Adam Woźniak) z Hiltona w Gdańsku. Organizatorem konkursu jest Noble Bank.
Dodaj komentarz