Dariusz Pazikowski został szefem kuchni 4-gwiazdkowego hotelu Courtyard by Marriott na Okęciu. W tym hotelu pracuje od trzech lat, a w branży jest od 38 lat. Przeszedł wszystkie szczeble zawodowe w kuchniach hotelowych, aż po stanowisko głównego szefa kuchni w kilku z nich. Wcześniej związany był z Grupą Orbis.
Szlify kulinarne zdobywał w ośmiu hotelach, rozpoczynając od Hotelu Europejskiego w Warszawie, otwierał stołeczny Holiday Inn (obecnie Mercure), uczestniczył w przekształcaniu hotelu Forum w Novotel Warszawa Centrum, następnie jako szef kuchni pomagał w rozwoju pierwszego w Polsce hotelu z konceptem SPA – hotelu Mrongovia. Wrócił na trzy lata do Warszawy i hotelu Grand, po czym zawodowe losy rzuciły go do hotelu Neptun w Szczecinie. Jako szef kuchni był jednym z głównym organizatorów imprez okolicznościowych w ambasadzie RP w Rzymie. Dzięki temu miał możliwość promowania polskiej kuchni poza granicami kraju, w tym także w tak odległych zakątkach świata jak Emiraty Arabskie (Dubaj, Abu Dabi) i Oman. Dariusz Pazikowski został także odznaczony medalem za promowanie kuchni staropolskiej Chef de la Cusine. W grudniu 2013 roku został odznaczony przez Ministra Sportu i Turystyki resortową odznaką honorową za zasługi dla turystyki. Specjalizuje się w daniach z lasu i wody, a jego ulubionym przysmakiem są krewetki i przegrzebki w różnych odsłonach.
Szlify kulinarne zdobywał w ośmiu hotelach, rozpoczynając od Hotelu Europejskiego w Warszawie, otwierał stołeczny Holiday Inn (obecnie Mercure), uczestniczył w przekształcaniu hotelu Forum w Novotel Warszawa Centrum, następnie jako szef kuchni pomagał w rozwoju pierwszego w Polsce hotelu z konceptem SPA – hotelu Mrongovia. Wrócił na trzy lata do Warszawy i hotelu Grand, po czym zawodowe losy rzuciły go do hotelu Neptun w Szczecinie. Jako szef kuchni był jednym z głównym organizatorów imprez okolicznościowych w ambasadzie RP w Rzymie. Dzięki temu miał możliwość promowania polskiej kuchni poza granicami kraju, w tym także w tak odległych zakątkach świata jak Emiraty Arabskie (Dubaj, Abu Dabi) i Oman. Dariusz Pazikowski został także odznaczony medalem za promowanie kuchni staropolskiej Chef de la Cusine. W grudniu 2013 roku został odznaczony przez Ministra Sportu i Turystyki resortową odznaką honorową za zasługi dla turystyki. Specjalizuje się w daniach z lasu i wody, a jego ulubionym przysmakiem są krewetki i przegrzebki w różnych odsłonach.
Dodaj komentarz