Nespresso poszerzyło ofertę dla biznesu wprowadzając do asortymentu B2B nową Grand Cru-Ristretto Intenso.
Ristretto Intenso skomponowane zostało na bazie kawy Kazaar, najbardziej popularnej Grand Gru w ofercie konsumenckiej. Początkowo była ona edycją limitowaną, jednak - na życzenie oczarowanych mieszanką konsumentów - powróciła, znalazłszy się we wrześniu 2013 roku w stałym asortymencie marki.
- Kawy Nespresso pije się w domach na całym świecie.
To oczywiste, że chcemy, by nasi konsumenci mogli delektować się nimi nie tylko w miejscu zamieszkania, ale i w kawiarniach, restauracjach, hotelach
czy biurach – powiedział Oliver Perquy, Head of Out-of-Home w Nestlé Nespresso S.A.
Zespól odpowiedzialny za rozwiązania biznesowe w Nespresso powiększył się znacząco przez ostatnie 18 lat, by móc efektywnie poszerzać gamę produktów i usług w ofercie dla biznesu w ponad 50 krajach na świecie. Wszystko po to, aby dopowiedzieć na potrzeby najbardziej wymagających właścicieli oraz managerów czołowych hoteli i restauracji, a także innych klientów Nespresso.
Najbardziej intensywna Grand Gru teraz także w ofercie Business Solutnions
Wyrazista Ristretto Intenso to najbardziej intensywna kawa w asortymencie Nespresso. Wyjątkowo głęboka i lekko słodkawa Grand Cru z wyczuwalnymi palonymi nutami, odznacza się najwyższą wartością w skali intensywności marki. Wykorzystując ekspercką wiedzę i innowacyjność, specjaliści przekroczyli dotychczasowe jej granice, zwiększając ją z 10 do 12 punktów.
To m.in. skrupulatna selekcja zielonej kawy oraz odpowiedni dobór technik mielenia i palenia pozwoliły na stworzenie wyjątkowego aromatu Ristretto Intenso. Wybrano szlachetną odmianę Robusty, której ziarna płukane są sporadycznie, co sprawiło, że mieszanka jest intensywna, ale nie cierpka. Znawcy kawy z Nespresso ściśle współpracowali z farmerami w Brazylii, decydując się na naturalny proces suszenia owoców kawowca na słońcu, nie zaś mechanicznie. Druga z odmian Robusty zamknięta w kapsułce Ristretto Intenso pochodzi z Gwatemali i wysuszona została metodą na mokro, która zapewnia delikatność smaku przy jednoczesnym zachowaniu intensywności aromatu. Wprowadzona właśnie Grand Cru zawiera także Arabikę z Ameryki Południowej, którą na potrzeby mieszanki palono osobno, co pozwoliło uwydatnić jej cechy charakterystyczne. Krótkie palenie Robusty nadało nowej kawie mocnej goryczki, a powolne Arabiki – subtelniejszych nut smakowych i naturalnej słodyczy.
Szczególnie intensywne i lekko gorzkawe Ristretto Intenso skomponowane z ziaren najwyższej jakości cechuje kremowa konsystencja, gęstość i pikantne pieprzowe nuty, pozostawiające charakterystyczny posmak w ustach.
Kawa Ristretto Intenso dostępna będzie w ofercie Nespresso dla biznesu od 5 maja 2014 r. uzupełniając dotychczasowe Grand Cru: Ristretto, Ristretto Origin India, Espresso Forte, Espresso Leggero, Lungo Forte, Lungo Leggero oraz kawy bezkofeinowe (Espresso Decaffeinato i Lungo Decaffeinato).
Dodaj komentarz