Internorga – największe targi HoReCa w Europie

W dniach 14-19 marca w Hamburgu odbyła się 88. edycja najstarszych i największych w Europie oraz jednych z najbardziej prestiżowych na świecie targów branży HoReCa – Międzynarodowych Targów Internorga.

Tegoroczne targi po raz kolejny potwierdziły swoją wiodącą pozycję wśród imprez wystawienniczych branży HoReCa w Niemczech oraz Europie, gromadząc ponad 1,2 tys. wystawców z 27 krajów (w tym osiem firm z Polski) i około 95 tys. zwiedzających z całego świata (7-proc. udział zwiedzających z zagranicy). Wystawcy chwalili szczególnie najwyższą fachowość odwiedzających i ich gotowość do zakupów. Zwiedzający pozytywnie ocenili różnorodność i innowacyjność prezentowanej oferty. 90 proc. gości uznało tegoroczną Internorgę za bardzo dobrą lub dobrą i godną polecenia innym. Obok możliwości zapoznania się z ofertą wystawców i nawiązywania kontaktów handlowych, uczestnicy targów mieli okazję poznania doświadczeń i nowatorskich pomysłów specjalistów z branży, którą zapewniał bogaty program ramowy targów – kongresy i fora (FoodService Forum, Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego, Forum Catering w Szkole, Forum trendów w branży gastronomicznej Pink Cube), pokazy specjalne i prezentacje (Backshow, Skywalk Tafel, Wein Welt, LiquID Bar) oraz konkursy (zawody na żywo w wypiekaniu pizzy o tytuł mistrza Europy „Giropizza d’Europa”).

Kolejna – 89. edycja targów Internorga odbędzie się już za rok w terminie 13-18 marca 2015. Targi Internorga od 1921 roku są najważniejszą imprezą wystawienniczą dla branży hotelarskiej, gastronomicznej, żywienia zbiorowego oraz piekarstwa i cukiernictwa. Co roku ponad 1,2 tys. wystawców z Niemiec i zagranicy prezentuje swoją najnowszą ofertę, na którą w dużej mierze składają się nowatorskie produkty i koncepcje, zgodne z najnowszymi trendami, wśród nich wiele premierowych rozwiązań. Podczas Internorgi dzięki korzystnemu marcowemu terminowi oraz fachowości wystawców i zwiedzających tworzą się trendy branży HoReCa na nadchodzący sezon. Internorga jest barometrem branży gastronomicznej w Europie.


Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *