Na przełomie kwietnia i maja w Chomiąży Szlacheckiej koło Bydgoszczy otwiera się 4-gwiazdkowy Herbarium Hotel & SPA. Zespół dworsko-parkowy z 52 pokojami składa się z zabytkowego Starego Dworu, stylowego Nowego Dworu i rustykalnej Oficyny połączonych podziemnym łącznikiem. Motywem przewodnim obiektu będą zioła i ich zapach. Hotel położony jest na terenie 6-hektarowego zabytkowego parku, bezpośrednio nad Jeziorem Chomiąskim.
Stary Dwór pochodzi z XIX wieku i znajduje się pod stałą opieką konserwatorską. Jako podstawowe atuty obiektu hotel wymienia „harmonijne połączenie nowoczesnego designu z historycznym charakterem miejsca, subtelny aromat ziół unoszący się wieczorami w parku i w ogrodzie oraz niezliczona ilość atrakcji”. W aranżacji pokoi wykorzystano połączenie drewna z naturalnym kamieniem i elementami lokalnego folkloru, a wszystko utrzymane w jasnej kolorystyce.
Łazienki wyłożone są eleganckim, naturalnym kamieniem i wyposażone w wysokiej jakości armaturę. W pokojach deluxe kamień naturalny i drewno połączono z elementami dekoracyjnymi inspirowanymi oryginalnymi haftami pałuckimi. W tych pokojach dominują subtelne odcienie szarości i biel. W pięciu apartamentach wykorzystano ażurowe elementy wystroju oraz szlachetny dąb na podłodze. W Herbal SPA motywem przewodnim, podobnie jak w całym hotelu, będą zioła. W piwnicach Starego Dworu znajdzie się pięć gabinetów zabiegowych. Zabiegi wykonywane też będą w altanie w parku lub nad jeziorem „wśród łanów świeżych ziół i cudownych widoków”.
Hotel zaoferuje też basen z panoramicznym widokiem na jezioro i jacuzzi oraz strefę saun (sauna parowa z funkcją sauny błotnej, sauny infra-red – wykorzystująca promienie podczerwone, sauna fińska oraz grota solna Brine Light Room, wykorzystująca właściwości inhalacji solankowej i światła). Obiekt posiada też dwie sale konferencyjne: Rozmaryn i Lawenda, o łącznej powierzchni ponad 300 mkw. oraz salę VIP Czarny Bez. W hotelowej restauracji Werbena szef kuchni Tomasz Kosiński serwować będzie dania kuchni autorskiej, łączące nowoczesne europejskie trendy z tradycyjną kuchnią pałucką. Potrawy przygotowywane będą ze świeżych produktów pochodzących od lokalnych dostawców i z własnego ogrodu. Obok restauracji w Starym Dworze znajdą się też lobby bar i sala kominkowa z ogromnym tarasem i widokiem na jezioro. Hotel chce też być przyjazny rodzinom, w związku z tym będzie na nie czekać Klub Malucha z zabawkami, placem zabaw i animatorami. Na basenie organizowane będą lekcje nauki pływania, a w restauracji lekcje gotowania i specjalne menu.
Stary Dwór pochodzi z XIX wieku i znajduje się pod stałą opieką konserwatorską. Jako podstawowe atuty obiektu hotel wymienia „harmonijne połączenie nowoczesnego designu z historycznym charakterem miejsca, subtelny aromat ziół unoszący się wieczorami w parku i w ogrodzie oraz niezliczona ilość atrakcji”. W aranżacji pokoi wykorzystano połączenie drewna z naturalnym kamieniem i elementami lokalnego folkloru, a wszystko utrzymane w jasnej kolorystyce.
Łazienki wyłożone są eleganckim, naturalnym kamieniem i wyposażone w wysokiej jakości armaturę. W pokojach deluxe kamień naturalny i drewno połączono z elementami dekoracyjnymi inspirowanymi oryginalnymi haftami pałuckimi. W tych pokojach dominują subtelne odcienie szarości i biel. W pięciu apartamentach wykorzystano ażurowe elementy wystroju oraz szlachetny dąb na podłodze. W Herbal SPA motywem przewodnim, podobnie jak w całym hotelu, będą zioła. W piwnicach Starego Dworu znajdzie się pięć gabinetów zabiegowych. Zabiegi wykonywane też będą w altanie w parku lub nad jeziorem „wśród łanów świeżych ziół i cudownych widoków”.
Hotel zaoferuje też basen z panoramicznym widokiem na jezioro i jacuzzi oraz strefę saun (sauna parowa z funkcją sauny błotnej, sauny infra-red – wykorzystująca promienie podczerwone, sauna fińska oraz grota solna Brine Light Room, wykorzystująca właściwości inhalacji solankowej i światła). Obiekt posiada też dwie sale konferencyjne: Rozmaryn i Lawenda, o łącznej powierzchni ponad 300 mkw. oraz salę VIP Czarny Bez. W hotelowej restauracji Werbena szef kuchni Tomasz Kosiński serwować będzie dania kuchni autorskiej, łączące nowoczesne europejskie trendy z tradycyjną kuchnią pałucką. Potrawy przygotowywane będą ze świeżych produktów pochodzących od lokalnych dostawców i z własnego ogrodu. Obok restauracji w Starym Dworze znajdą się też lobby bar i sala kominkowa z ogromnym tarasem i widokiem na jezioro. Hotel chce też być przyjazny rodzinom, w związku z tym będzie na nie czekać Klub Malucha z zabawkami, placem zabaw i animatorami. Na basenie organizowane będą lekcje nauki pływania, a w restauracji lekcje gotowania i specjalne menu.
Dodaj komentarz