Na rynku pracy wciąż są wolne etaty dla pracowników branży hotelarskiej, a co istotne, będzie ich nawet coraz więcej - wynika z raportu przygotowanego przez dziennik Polska. Te optymistyczne prognozy potwierdza Krzysztof Milski, prezes Polskiej Izby Hotelarstwa: - W czasie kryzysu hotele muszą podnosić poziom swoich usług, żeby nie stracić klientów.
Dlatego potrzebują więcej osób do fachowej obsługi gości - mówi Milski. Gdy zakończą się inwestycje budowane na mistrzostwa Europy, liczba wolnych etatów, których obecnie jest już około tysiąca, jeszcze wzrośnie. Teraz pracowników poszukuje między innymi sieć Louvre Hotels, właściciel hoteli Campanile i Kyriad Prestige. W hotelach pracę znajdą kucharze, barmani, kelnerzy oraz recepcjoniści.
Dlatego potrzebują więcej osób do fachowej obsługi gości - mówi Milski. Gdy zakończą się inwestycje budowane na mistrzostwa Europy, liczba wolnych etatów, których obecnie jest już około tysiąca, jeszcze wzrośnie. Teraz pracowników poszukuje między innymi sieć Louvre Hotels, właściciel hoteli Campanile i Kyriad Prestige. W hotelach pracę znajdą kucharze, barmani, kelnerzy oraz recepcjoniści.
Dodaj komentarz