22 stycznia br. w Hotelu Mercure Mrongovia Resort & Spa w Mrągowie odbyła się czwarta edycj konkursu kulinarnego „l’Art de la cuisine Martell”. Celem organizatora, Polskiego Zrzeszenia Hoteli była promocja młodych kucharzy. W zmaganiach brało udział 18 dwuosobowych ekip z hoteli z całej Polski.
W jury technicznym zasiedli Kurt Scheller i Theofilos Vafidis, szef kuchni greckiej. Jury degustacyjne tworzyli: znana piosenkarka Edyta Górniak, aktorka Grażyna Wolszczak, Tessa Capponi-Borawska, redaktor działu kulinariów magazynu „Elle”, malarka i pisarka Hanna Bakuła, Monika Kucia, redaktor działu kulinariów dziennika „Rzeczpospolita”, oraz Michał Milowicz, aktor. Jury techniczne główną nagrodę przyznało Hotelowi Westin z Warszawy. Jury degustacyjne nagrodziło natomiast Emilię Różańską i Pawła Halickiego, studentów III roku Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii z Poznania.
W jury technicznym zasiedli Kurt Scheller i Theofilos Vafidis, szef kuchni greckiej. Jury degustacyjne tworzyli: znana piosenkarka Edyta Górniak, aktorka Grażyna Wolszczak, Tessa Capponi-Borawska, redaktor działu kulinariów magazynu „Elle”, malarka i pisarka Hanna Bakuła, Monika Kucia, redaktor działu kulinariów dziennika „Rzeczpospolita”, oraz Michał Milowicz, aktor. Jury techniczne główną nagrodę przyznało Hotelowi Westin z Warszawy. Jury degustacyjne nagrodziło natomiast Emilię Różańską i Pawła Halickiego, studentów III roku Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii z Poznania.
Dodaj komentarz