Autorskie menu przygotowane przez szefa kuchni restauracji Aruana Witka Iwańskiego z hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku wygrało prestiżowy konkurs Wine & Food Noble Night, tak w głosowaniu profesjonalnego jury, jak i publiczności.
Finał 6. edycji konkursu, do którego zakwalifikowało się 12 restauracji, polegał na przygotowaniu eleganckiej kolacji dla tysiąca osób. Zespoły pod kierownictwem szefów kuchni walczyły o zwycięstwo w kategoriach najlepsza przystawka, danie główne, deser, a także o nagrodę publiczności. Aruana wygrała we wszystkich konkurencjach, przygotowując jako przystawkę wędzone jajko z grasicą cielęcą, sosem z kurczaka i okruchami chleba z czarnuszką, jako danie główne oprószone pudrem z chałwy policzki wieprzowe z ruskimi pierogami oraz paloną kapustą z suszoną morelą, a na deser lody z palonego masła z orzechowym crumble, gorzką czekoladą i płatkami soli. Witek Iwański, szef kuchni Aruany, umiejętności łączenia smaków i pozornie nie pasujących do siebie składników zdobywał w nagrodzonych gwiazdkami Michelin restauracjach w Sztokholmie i Oslo oraz w uznanym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie.
Finał 6. edycji konkursu, do którego zakwalifikowało się 12 restauracji, polegał na przygotowaniu eleganckiej kolacji dla tysiąca osób. Zespoły pod kierownictwem szefów kuchni walczyły o zwycięstwo w kategoriach najlepsza przystawka, danie główne, deser, a także o nagrodę publiczności. Aruana wygrała we wszystkich konkurencjach, przygotowując jako przystawkę wędzone jajko z grasicą cielęcą, sosem z kurczaka i okruchami chleba z czarnuszką, jako danie główne oprószone pudrem z chałwy policzki wieprzowe z ruskimi pierogami oraz paloną kapustą z suszoną morelą, a na deser lody z palonego masła z orzechowym crumble, gorzką czekoladą i płatkami soli. Witek Iwański, szef kuchni Aruany, umiejętności łączenia smaków i pozornie nie pasujących do siebie składników zdobywał w nagrodzonych gwiazdkami Michelin restauracjach w Sztokholmie i Oslo oraz w uznanym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie.
Dodaj komentarz