Stanowisko szefa kuchni w warszawskim hotelu Marriott objął Tomasz Borucki. Posiada szesnastoletnie doświadczenie w zarządzaniu pracą kuchni 5-gwiazdkowych hoteli w Polsce i zagranicą.
Tomasz Borucki nagrodzony został Dyplomem Szefa Kuchni przyznawanym przez Amerykańską Federację Kulinarną, która skupia wiodących kucharzy z całego świata. W roku 2012, w ramach uznania jego kucharskiej wiedzy i umiejętności, otrzymał nagrodę Starwood Presidency Award. Kilka miesięcy później, razem ze swoim zespołem, Borucki otrzymał Food & Beverage Excellence Award za wybitne osiągnięcia w roku 2011 w obszarze Food & Beverage w kategorii EAME Hotels. W hotelu Marriott, nowy nadzorował będzie funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych tj. restauracji Parmizzano’s, Lilla Weneda, Lobby Bar, Panorama Bar & Lounge, Champions Sports Bar. Nowy Szef Kuchni organizuje pracę personelu, tworzy sezonowe menu kreując nowe dania. Prowadzi i nadzoruje przygotowanie potraw, sprawuje kontrolę nad kosztami produkcji, wybiera rodzaj i jakość surowców oraz ich dostawców.
Dodaj komentarz