Więcej wystawców, produktów, zwiedzających

W dniach 27-29 marca w warszawskim Pałacu Kultury i Nauki odbyły się XII Targi EuroGastro, jedna z wiodących w kraju imprez wystawienniczych dla branży HoReCa i pokrewnych. Podczas tegorocznej edycji swoje produkty zaprezentowało ponad 300 wystawców, czyli o ok. 15 proc. więcej niż przed rokiem. Więcej niż przed rokiem było również zwiedzających.




Można to było zobaczyć nawet gołym okiem. Według szacunków "Hotelarza" zwiedzających było o około jedną piątą więcej niż przed rokiem. Targi, podobnie jak w ubiegłym roku, zostały zdominowane przez dostawców wyposażenia oraz produktów dla gastronomii. Bogaty był również program imprez towarzyszących, w którym znalazły się m. in. kulinarne popisy znakomitych szefów kuchni i wirtuozerskie pokazy wybitnych cukierników. Imprezie towarzyszyły także liczne prelekcje, panele dyskusyjne, pokazy i konkursy.

Podczas targów "Hotelarz" miał okazję wręczyć jedną z głównych nagród w organizowanym przez redakcję konkursie "Hotel z pomysłem". Dyplom za zdobycie I miejsca w głosowaniu Czytelników i Internautów dla Hotelu Branicki w Białymstoku odebrała Anna Horodelska, kierownik sprzedaży i marketingu hotelu. EuroGastro były również okazją do uhonorowania najlepszych produktów dla branży hotelarsko-gastronomicznej.

W konkursie pod patronatem ministra gospodarki na najlepszy produkt XII Międzynarodowych Targów Gastronomiczno-Hotelarskich EuroGastro 2008 nagrody otrzymali m.in. HS Partner Pro-Test SA, Zakład Elektromechaniki Chłodniczej "IGLOO", Fabryka Dywanów "Agnella" SA, Wytwórcza Spółdzielnia Pracy "Społem", Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kaliszu oraz firma "Greno" w kategorii akcesoria dla gastronomii. Po raz pierwszy pojawił się na targach Kraj Partnerski, którym w tym roku była Francja. W zorganizowanym z tej okazji Pawilonie Francuskim na powierzchni 300 mkw. swoją ofertę przedstawiło 27 firm z Francji reprezentujących różne sektory branży rolno-spożywczej, m.in. wyroby alkoholowe, sery i produkty mleczarskie, mięso, wędliny, ryby i owoce morza, produkty piekarnicze i cukiernicze.



Podczas targów EuroGastro redakcja "Hotelarza" na ręce Anny Horodeńskiej wręczyła I nagrodę w głosowaniu czytelników w konkursie "Hotel z pomysłem" dla hotelu Branicki




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *