Ideą konkursu jest przedstawianie ciekawych rozwiązań architektonicznych, pomysłów o dużych walorach estetycznych i użytkowych. Promowanie inicjatyw łączących osiągnięcia nowoczesnej światowej myśli, najnowszych trendów ze specyfiką i tradycją polskiego rynku. Do udziału zapraszamy również właścicieli obiektów powstałych w nietypowych budynkach posiadających niecodzienną lub rzadko spotykaną lokalizację
Zasady
W konkursie może brać udział każdy obiekt hotelowy spełniający następujące kryteria:
Warunkiem udziału w konkursie jest nadesłanie zgłoszenia oraz podstawowych informacji wraz z kompletem fotografii obiektu (patrz niżej) oraz krótkim uzasadnieniem, dlaczego zgłaszany obiekt jest "Hotelem z pomysłem". Uzasadnienie może dotyczyć lokalizacji obiektu, programu funkcjonalnego, architektury bądź innych rozwiązań w nim zastosowanych. Gospodarze lub właściciele obiektu powinni również umożliwić członkom komisji lub przedstawicielom redakcji wizytę w celu zapoznania się z obiektem, oceny zgodności z nadesłanym materiałem fotograficznym, wykonania dodatkowej dokumentacji i zebrania materiałów dziennikarskich do Hotelarza.
Materiały o obiektach w kolejności napływania zgłoszeń będą prezentowane na łamach "Hotelarza" oraz na stronie internetowej www-e-hotelarz.pl. Na początku stycznia 2009 roku zbierze się komisja w składzie co najmniej 10 osób, która w głosowaniu polegającym na oddaniu jednego głosu przez każdego z członków dokona wyboru laureata. Osobną kategorią będzie wybór najlepszego hotelu według Czytelników "Hotelarza", którzy mogą głosować na przedstawiane w ramach konkursu obiekty drogą pocztową lub e-mailem.
Wymagania
W konkursie może brać udział każdy obiekt hotelowy spełniający przedstawione powyżej kryteria, który nadeśle zgłoszenie, metryczkę, informacje o obiekcie oraz materiał zdjęciowy. Metryczka musi zawierać następujące dane: 1 pełna nazwa obiektu 2 właściciel 3 kategoria przyznana lub o którą obiekt się stara 4 liczba pokoi 5 liczba miejsc noclegowych 6 liczba lokali gastronomicznych 7 liczba miejsc w lokalach gastronomicznych 8 liczba sal konferencyjnych 9 liczba miejsc w salach konferencyjnych 10 jeśli obiekt posiada kompleks SPA, to co się na niego składa 11 liczba zatrudnionych 12 przynależność (obecna lub planowana) do sieci hotelowych
Informacja
Podstawowa informacja o obiekcie powinna zawierać: opis położenia i obiektu, historię, krótkie info o budowie lub adaptacji (skąd pomysł, kiedy zrealizowany, kto był projektantem, kto wykonawcą, kto zaprojektował wnętrza).
Materiał fotograficzny
By przedstawiające obiekt zdjęcia kwalifikowały się do konkursu, powinny przedstawiać co najmniej: fronton budynku, pokój, recepcję (lobby), toaletę, salę konferencyjną, salę gastronomiczną, basen lub SPA (jeśli jest), elementy uznane przez właściciela lub inwestora za szczególne i wyróżniające. W miarę możliwości na zdjęciach nie powinny znajdować się sylwetki osób.
Redakcja zastrzega sobie prawo do opracowania nadesłanych informacji i oprawy graficznej przedstawianego obiektu.
Parametry techniczne zdjęć: zdjęcia powinny być dobrej, nadającej się druku jakości.
Optymalnie: w rozszerzeniu TIF, EPS lub JPG, powyżej 3 MB wielkości w gamie kolorystycznej RGB.
Zgłoszenia prosimy przesyłać e-mailem na adres: hotelarz@pws-promedia.pl
Zasady
W konkursie może brać udział każdy obiekt hotelowy spełniający następujące kryteria:
- jest obiektem noclegowym skategoryzowanym, będącym w trakcie kategoryzacji bądź ze względu na specyfikę nieskategoryzowanym
- został oddany do eksploatacji po raz pierwszy lub po gruntownym remoncie między styczniem 2006 roku a grudniem 2008, obiekt może być wybudowany od podstaw, być adaptacją istniejącego budynku lub rekonstrukcją historycznej budowli.
Warunkiem udziału w konkursie jest nadesłanie zgłoszenia oraz podstawowych informacji wraz z kompletem fotografii obiektu (patrz niżej) oraz krótkim uzasadnieniem, dlaczego zgłaszany obiekt jest "Hotelem z pomysłem". Uzasadnienie może dotyczyć lokalizacji obiektu, programu funkcjonalnego, architektury bądź innych rozwiązań w nim zastosowanych. Gospodarze lub właściciele obiektu powinni również umożliwić członkom komisji lub przedstawicielom redakcji wizytę w celu zapoznania się z obiektem, oceny zgodności z nadesłanym materiałem fotograficznym, wykonania dodatkowej dokumentacji i zebrania materiałów dziennikarskich do Hotelarza.
Materiały o obiektach w kolejności napływania zgłoszeń będą prezentowane na łamach "Hotelarza" oraz na stronie internetowej www-e-hotelarz.pl. Na początku stycznia 2009 roku zbierze się komisja w składzie co najmniej 10 osób, która w głosowaniu polegającym na oddaniu jednego głosu przez każdego z członków dokona wyboru laureata. Osobną kategorią będzie wybór najlepszego hotelu według Czytelników "Hotelarza", którzy mogą głosować na przedstawiane w ramach konkursu obiekty drogą pocztową lub e-mailem.
Wymagania
W konkursie może brać udział każdy obiekt hotelowy spełniający przedstawione powyżej kryteria, który nadeśle zgłoszenie, metryczkę, informacje o obiekcie oraz materiał zdjęciowy. Metryczka musi zawierać następujące dane: 1 pełna nazwa obiektu 2 właściciel 3 kategoria przyznana lub o którą obiekt się stara 4 liczba pokoi 5 liczba miejsc noclegowych 6 liczba lokali gastronomicznych 7 liczba miejsc w lokalach gastronomicznych 8 liczba sal konferencyjnych 9 liczba miejsc w salach konferencyjnych 10 jeśli obiekt posiada kompleks SPA, to co się na niego składa 11 liczba zatrudnionych 12 przynależność (obecna lub planowana) do sieci hotelowych
Informacja
Podstawowa informacja o obiekcie powinna zawierać: opis położenia i obiektu, historię, krótkie info o budowie lub adaptacji (skąd pomysł, kiedy zrealizowany, kto był projektantem, kto wykonawcą, kto zaprojektował wnętrza).
Materiał fotograficzny
By przedstawiające obiekt zdjęcia kwalifikowały się do konkursu, powinny przedstawiać co najmniej: fronton budynku, pokój, recepcję (lobby), toaletę, salę konferencyjną, salę gastronomiczną, basen lub SPA (jeśli jest), elementy uznane przez właściciela lub inwestora za szczególne i wyróżniające. W miarę możliwości na zdjęciach nie powinny znajdować się sylwetki osób.
Redakcja zastrzega sobie prawo do opracowania nadesłanych informacji i oprawy graficznej przedstawianego obiektu.
Parametry techniczne zdjęć: zdjęcia powinny być dobrej, nadającej się druku jakości.
Optymalnie: w rozszerzeniu TIF, EPS lub JPG, powyżej 3 MB wielkości w gamie kolorystycznej RGB.
Zgłoszenia prosimy przesyłać e-mailem na adres: hotelarz@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz