Systemy otwarte i chmura – nowe trendy w branży hotelarskiej

Autor: Piotr Stawiński

Nowy raport firmy Amadeus wskazuje branży hotelarskiej korzyści, jakie płyną z przejścia na systemy otwarte i technologię chmury. Publikacja „Clearing the Cloud; Best of Open Systems and Cloud for hotel business optimisation” zachęca hotelarzy do przechodzenia na systemy otwarte, które zapewniają innowacyjność, bezpieczeństwo, efektywność kosztową, skalowalność oraz szybkie reagowanie na zmiany.

 


Dokument jest kontynuacją raportu „Open for Business” autorstwa profesora Jima Nortona, opublikowanego we wrześniu ubiegłego roku. Koncentruje się na branży hotelarskiej, która potrzebuje obecnie efektywnych rozwiązań IT, umożliwiających zaspokajanie rosnących potrzeb gości oraz zdobycie przewagi konkurencyjnej, przy jednoczesnym ograniczeniu kosztów związanych z korzystaniem z własnych systemów zamkniętych.

 

Odpowiedź na największe bolączki

Raport wskazuje, że coraz większe zaangażowanie gości oraz rosnące znaczenie sieci społecznościowych sprawia, że w branży hotelarskiej ogromną rolę odgrywa dziś natychmiastowość reakcji. Co więcej, branża hotelarska przeżywa duże zmiany związane z większym niż do tej pory dostępem gości do informacji online

[...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *