W ofercie kulinarnej warszawskiego Sheratona pojawiła się nowa propozycja – restauracja InAzia serwująca kuchnię Azji Południowo-Wschodniej. Szefem kuchni został Marcin Sasin.
Restaurację stworzono, aby serwować tradycyjną kuchnię Azji w nowoczesny sposób, oferując kulinarną podróż przez Tajlandię, Wietnam, Singapur i Chiny, a także smaki i aromaty Indonezji. Restaurację wyróżniają dania przygotowywane na oryginalnych składnikach, które szef kuchni importuje z Azji, łączące tradycyjne receptury z najnowszymi trendami kulinar nymi. W menu znajdują się potrawy komponujące stuletnie przepisy z elementami kuchni molekularnej. Obsługa specjalizuje się w sztuce finiszu dania, która odbywa się przy stoliku na oczach gości. Jak mówi Marcin Sasin, ten element stanowi uzupełnienie jego wizji nowoczesnej kuchni Azji w wydaniu Premium. Specjalnością kuchni jest halibut w mleku kokosowym z groszkiem i trawą cytrynową, w karcie są też dania z woka, które przygotowuje doświadczony Wok Master z Balii. Przeżycia kulinarne mają być wzbogacane przez wystrój miejsca, odzwierciedlający najnowsze trendy w azjatyckim designie. Beże, złoto i odcienie miedzi łączą się z ogromnymi lampami i podświetlanymi szklanymi elementami. Marcin Sasin posiada 15-letnie doświadczenie kulinarne, które zdobywał pod okiem tajskich szefów kuchni w Polsce, jak również podczas licznych podróży do Azji.•
Dodaj komentarz