Już 28. czerwca restauracje sieci Qubus Hotel zaprezentują nowe menu przygotowane specjalnie z myślą o ciepłych, letnich miesiącach. Lekkie i nieszablonowe dania przypadną do gustu każdemu, zarówno smakoszom szukającym nowych doznań, jak również osobom, które cenią sobie zdrową dietę.
Nasi Szefowie Kuchni przygotowali ucztę smaków, tworząc dania z najlepszych sezonowych składników. "Zapraszamy na letnie kulinarne inspiracje, oparte w dużym stopniu na lekkich wakacyjnych propozycjach takich jak, sałatka z sandaczem w migdałach, pieczona kaczka w postaci delikatnej tarty z dodatkiem fig, czy egzotycznego kurczaka w sosie satay.” mówi Michał Ogórek Główny Specjalista ds. Gastronomii sieci Qubus Hotel.
W menu znajdą się również potrawy wegetariańskie. Na Gości restauracji czeka letnia zupa z zielonego ogórka i marakuja w dwóch odsłonach- delikatna Panna Cotta i Parfait. Orzeźwiającą propozycją w gorące dni będą świeżo wyciśnięte soki z cytrusowych owoców.
Restauracje Qubus Hotel nie zapomniały również o najmłodszych Gościach, przygotowując dla dzieci specjalne menu, w którym znajdą się m.in. kremowa zupa pomidorowa, polędwiczki drobiowe podawane z frytkami i delikatne gnocchi z indykiem.
Nowa karta to również propozycje dla osób uwielbiających słodkości i ekskluzywne alkohole. "W menu zaproponujemy kuszące ciasta i desery. Poszerzyliśmy również kartę win, dodając do niej wyselekcjonowane trunki pochodzące z francuskiej Langwedocji." uzupełnia Joanna Łuczyńska-Reczek Główny Specjalista ds. Restauracji w sieci Qubus Hotel.
Dodaj komentarz