Autor: Dorota Olszanka
Dorota Olszanka, koordynator działu sprzedaży w firmie Lawal
Wybór pościeli do obiektu jest skomplikowaną kwestią, ponieważ jest bardzo wiele elementów składowych wpływających na ostateczny wybór tkaniny, z jakiej powinna zostać uszyta. Przy wyborze właściwej tkaniny kluczowe znaczenie ma jej skład.
Do tej pory najbardziej rozpowszechnione są pościele wykonane, standardowo, ze 100-procentowej bawełny. Jednak coraz więcej hotelarzy przekonuje się do pościeli wykonanych z mieszanek. Najlepsza, z punku widzenia użytkowego (zarówno dla docelowego klienta w hotelu jak również ze względu na ekonomię użytkowania przez obiekt) jest mieszanka, gdzie 80 proc. składu stanowi bawełna, zaś pozostałe 20 proc. to poliester. Tkanina taka nie ustępuje parametrom 100-procentowej bawełny, nie wymaga natomiast tak wysokiej temperatury prania oraz maglowania przez co znacznie redukuje koszty eksploatacyjne. Dzięki temu żywotność tych produktów przewyższa żywotność tych wykonanych z samej bawełny. Zazwyczaj hotelarze, którzy raz zaopatrzyli s [...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz