W górach, nad morzem, na wyspie

Autor: Klaudia Olszowska
Mam 20 lat i jestem tegoroczną absolwentką Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle. Kiedy cztery lata temu wybierałam właśnie to technikum, nie miałam pojęcia o hotelarstwie czy gastronomii, teraz nie wyobrażam sobie, że mogłabym wybrać inną szkolę.

Czas wybrania pierwszych praktyk nadszedł w drugiej klasie. Rok starsze koleżanki poleciły mi hotel Haffner w Sopocie i taki też właśnie był mój ostateczny wybór. HAFFNER, Sopot W maju w nadmorskim hotelu był spory ruch. Najpierw było dużo gości biznesowych, którzy organizowali w hotelu konferencje, później można było spotkać kilku „celebrytów” w związku z Festiwalem Top Trendy, czasami zdarzały się komunie. Nie pracowałam na recepcji z własnego, świadomego wyboru. Nie byłam gotowa „na pierwszy rzut podjąć się wyzwania, jakim jest serce hotelu”. Dwa pierwsze tygodnie spędziłam w restauracji, pracując osiem godzin, zaczynając od 7.00. Całą swoją wiedzę teoretyczną mogłam zastosowa
[...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *