Autor: Klaudia Olszowska
Mam 20 lat i jestem tegoroczną absolwentką Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Wiśle. Kiedy cztery lata temu wybierałam właśnie to technikum, nie miałam pojęcia o hotelarstwie czy gastronomii, teraz nie wyobrażam sobie, że mogłabym wybrać inną szkolę.
Czas wybrania pierwszych praktyk nadszedł w drugiej klasie. Rok starsze koleżanki poleciły mi hotel Haffner w Sopocie i taki też właśnie był mój ostateczny wybór. HAFFNER, Sopot W maju w nadmorskim hotelu był spory ruch. Najpierw było dużo gości biznesowych, którzy organizowali w hotelu konferencje, później można było spotkać kilku „celebrytów” w związku z Festiwalem Top Trendy, czasami zdarzały się komunie. Nie pracowałam na recepcji z własnego, świadomego wyboru. Nie byłam gotowa „na pierwszy rzut podjąć się wyzwania, jakim jest serce hotelu”. Dwa pierwsze tygodnie spędziłam w restauracji, pracując osiem godzin, zaczynając od 7.00. Całą swoją wiedzę teoretyczną mogłam zastosowa
[...]
Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.
Strefa prenumeratora
Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
Prenumerata HOTELARZA to:
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl
Dodaj komentarz