W pierwszą rocznicę uruchomienia hotelu Best Western Premier w Katowicach otwarto w nim Restaurację Autorską Adama Gesslera. Zgodnie z zasadami obowiązującymi w jego restauracjach gości obsługują sami kucharze.
Dotychczas funkcjonująca hotelowa restauracja zgodnie z zaleceniami Adama Gesslera została poddana zmianom. Zburzono ścianę oddzielającą kuchnię od sali restauracyjnej, tak aby gość mógł „podglądać” kucharzy w trakcie gotowania. Goście mogą teraz skosztować m.in. tatara przygotowanego przy stoliku, pieczonego w całości łososia, maczanki krakowskiej, pasztet z dzika, śledzia marynowanego w oleju lnianym, gęsi pieczonej faszerowanej kaszą gryczaną, rolady z kluskami śląskimi czy pieczony udziec cielęcy z porami i jabłkiem. Wszystkie dania wychodzące z kuchni Adama Gesslera przygotowywane są z lokalnych produktów pochodzących z ekologicznych upraw. Menu jest sezonowe i oparte tylko na świeżych produktach, w kuchni nie ma mikrofalówki, ani pieca konwekcyjnego. Codziennie w restauracyjnej kuchni wypiekane jest pieczywo i ciasta. Wino domu sprowadzane jest z rodzinnej winnicy prowadzonej przez kuzyna Rolanda Gesslera z Gaskonii. Na takiej samej zasadzie działa restauracja w krakowskim hotelu Francuskim, którą Adam Gessler prowadzi od jesieni ubiegłego roku i już zdążyła stać się najgorętszym miejscem gastronomicznym w Krakowie.
Dodaj komentarz