Przyciąga marka i nowy hotel

- mówi Katarzyna Szczęsna, dyrektor ds. personalnych Hilton Warsaw
Katarzyna Szczęsna
Otwarcie hotelu ma nastąpić na początku przyszłego roku. Ilu pracowników będzie zatrudniał? W Hilton Warsaw będzie pracowało około 260 osób. Jednak gdy zaczynaliśmy rekrutację na początku września, do obsadzenia mieliśmy 230 miejsc, ponieważ pozostali, czyli kadra menedżerska, została wybrana już wcześniej.

Jak liczna jest ta kadra? Ilu jest w niej cudzoziemców?

Dyrektor generalny i dyrektorzy: operacyjny, finansowy, sprzedaży oraz marketingu są cudzoziemcami. Jest jeszcze dyrektor personalny, czyli ja. Cudzoziemcem jest również szef kuchni i część kierowników działów operacyjnych: kierownik operacyjny działu bankietów, kierownik operacyjny działu gastronomicznego, kierownik działu technicznego, kierownik IT. Również dwie osoby stojące na czele działu sprzedaży i działu rezerwacji. Pozostali kierownicy są Polakami.

Panuje przekonanie, że Hilton zbyt mocno postawił na cudzoziemców, nie doceniając doświadczenia polskich kadr...

Słyszałam takie opinie, jednak nie zgadzam się z nimi. Wszystkie wym [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *