Gastronomia obca czy własna?


Tematem redakcyjnej sondy jest hotelowa gastronomia. Rozesłaliśmy 350 e-maili, w których zadaliśmy dwa pytania:
  • Czy prowadzenie hotelowej gastronomii jest dla Państwa obiektu złem koniecznym? Odpowiedź: tak/nie
  • Czy bardziej efektywnym modelem jest prowadzenie hotelowej gastronomii: Odpowiedź: a) we własnym zakresie, b) przez firmę zewnętrzną.
Zadaniem sondy było znalezienie odpowiedzi na pytanie, czy prowadzenie działalności gastronomicznej w hotelu jest konieczne, czy można w efektywniejszy sposób osiągać lepsze wyniki finansowe. Na podstawie odpowiedzi na drugie pytanie chcieliśmy dowiedzieć się od Czytelników, czy bardziej korzystny jest model prowadzenia działalności gastronomicznej przez sam hotel, czy może powierzenie tej działalności firmie zewnętrznej.

W odpowiedzi na ankietę przyszło 46 wypowiedzi.

Wśród odpowiedzi udzielonych na pierwsze pytanie były: 42 negatywne, 2 pozytywne i 2 neutralne. Podobnie ułożyły się odpowiedzi na pytanie o efektywność hotelowej gastronomii. Według 42 respondentów, bardziej opłacalne nie tylko pod względem ekonomicznym, jest prowadzenie działalności gastronomicznej we własnym zakresie. Tylko dwie os [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *